У прокуратурі підсумували роботу за рік

В  обласній прокуратурі відбулася прес-конференція прокурора області Сергія Попова та його заступників. Йшлося про підсумки роботи у 2015 році, який пройшов під знаком реформування. Зазначалося, що 31 районна та міська прокуратури реорганізовані у 5 місцевих прокуратур. У структурі загалом тепер працює 450 співробітників, майже 200 штатних працівників звільнено. Але з впровадженням нового законодавства у прокуратури поменшало і функцій. Сергій Попов звернув увагу на те, що реформування органів прокуратури мало б відбутися уже після завершення адміністративної реформи. Адже нині склалася така ситуація, коли одна прокуратура працює на 5, а то й на 9 районів.
Протягом року до суду скеровано більше 5 тисяч обвинувальних актів, до відповідальності притягнуто понад 3 тисячі осіб за вчинення корисливих злочинів, майже тисячу – за скоєння злочинів проти життя та здоров’я громадян, близько 600 осіб – за вчинення наркозлочинів, доповів перший заступник прокурора області Олександр Легеньковський.
Поряд із цим прокуратура працювала у напрямку протидії корупції. За її результатами до суду скеровано 59 обвинувальних актів щодо 63 осіб. Половина стосується одержання неправомірної вигоди на місцях, переважно викривалися злочини, пов’язані із заволодінням майна шляхом зловживання службовим становищем. У провадженнях про корупційні злочини загалом було відшкодовано 99 відсотків завданих збитків. “Не можу не зупинитися на провадженні щодо колишнього начальника УДАІ в Полтавській області, який неодноразово вимагав та отримував від підлеглих працівників неправомірну вигоду. Наразі він ухиляється від суду, тому прокуратурою заявлено клопотання про повернення в дохід держави 10 мільйонів гривень застави, що була визначена при обранні обвинуваченому запобіжного заходу. А сам він оголошений у розшук”, – зазначив Сергій Попов.
У сфері охорони дитинства минулого року прокуратурою області було заявлено 149 позовів на загальну суму майже 8 мільйонів гривень. Прокурори реагували на порушення майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Упродовж останніх років прокурори забезпечують апеляційне реагування на неправомірні судові рішення. Минулого року за їхньою ініціативою переглянуто 83 відсотки вироків місцевих судів щодо 147 засуджених. За принципової позиції державних обвинувачів щодо 50 осіб в Апеляційному суді області ухвалені нові вироки з призначенням більш суворого покарання, у тому числі у провадженнях про тяжкі злочини, зазначив прокурор області.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.