Його слово – на сторожі правди

9  березня, у день народження Великого Кобзаря, як і щороку, і в дощ, і в сніг, а цього разу – сонячного ранку, сотні полтавців прийшли до пам’ятника Тарасові Шевченку. Представників обласної влади та територіальної громади міста, духовенства, учасників бойових дій на сході України, митців, студентів, молодих і літніх небайдужих людей зустрічав знайомими мелодіями міський духовий оркестр “Полтава”.
IMG_9711Ведучий урочистостей Анатолій Денисов наголосив, що цей день – завжди з нами, бо він явив світові Шевченка, славного сина українського народу, геніального поета, поборника святої правди. І наголосив, що у березні 1926 року було відкрито у Полтаві цей пам’ятник, що його створив талановитий український скульптур Іван Кавалерідзе. Як і 90 років тому, нині на цьому місці прозвучав “Заповіт” – у виконанні народного артиста України Василя Голуба.
Оркестр виконує Державний Гімн України, затим – “Реве та стогне Дніпр широкий”, інші музичні твори на слова Тараса Шевченка. Учасники урочистостей кладуть квіти до підніжжя пам’ятника Кобзарю. І це вже не просто традиція, сюди щороку полтавці йдуть за покликом серця, цей день єднає українців усього світу, дарує віру у власні сили, бо наш геніальний Пророк залишається на сторожі правди у своєму живому слові.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.