Стипендії для юних спортсменів

Тріумфальна перемога полтавки Аміни Баккаєвої на чемпіонаті Європи з тхеквондо прославила Полтавщину в світі. Відтепер юні спортсмени, які здобуватимуть вагомі результати на змаганнях високого рівня, отримуватимуть стипендії з обласного бюджету. З такою ініціативою виступили голова облдержадміністрації Валерій Головко і голова обласної ради Олександр Біленький під час зустрічі з юною чемпіонкою.
– Результати такого рівня потрібно заохочувати, щоб у молодих атлетів був стимул до розвитку, щоб вони служили взірцем для своїх однолітків. Тому я доручу управлінню фізкультури і спорту розробити програму відзначення наших юних чемпіонів, адже вони – окраса області, – зазначив під час зустрічі Валерій Головко.
– Депутатський корпус, думаю, підтримає цю ідею. І програму ми обов’язково обговоримо під час найближчої сесії обласної ради, яка відбудеться наприкінці березня, – наголосив голова обласної ради Олександр Біленький.
Аміна Баккаєва тхеквондо займається чотири роки. Європейське чемпіонство виборола наприкінці лютого у турецькому місті Белек. Секрет успіху простий:
– Наполегливість і вдосконалення, – розмірковує Аміна Баккаєва. – Я займаюсь по дві години щодня, постійно тренуюсь, щоб підтримувати форму.
У чемпіонки – спортивна родина. Її батько – майстер спорту з боротьби, мама займалась легкою атлетикою.
– Крім Аміни, виховуємо ще двох молодших братиків, яким уже значно простіше буде пробитись у спорті. Це дуже хороша ініціатива обласної влади – запровадити іменні стипендії для молодих спортсменів. Адже батькам важкувато забезпечувати їх самотужки, особливо у виїздах на чемпіонати міжнародного рівня, – розповідає батько чемпіонки Беслан Баккаєв.
Попереду в Аміни нові перемоги і здобутки – сьогодні вона вже у збірній України з тхеквондо, у свої одинадцять років виконала норматив кандидата у майстри спорту. Цьогоріч у квітні вона візьме участь у чемпіонаті Європи, а восени поїде на першість світу.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.