Інформаційний кур’єр

Делегація депутатів Миргородської міської ради на чолі з міським головою Сергієм Соломахою відвідали Обухів Київської області. Дружній візит проходив у рамках обміну досвіду між представниками органів місцевого самоврядування міст-побратимів.
Привітав гостей Обухівський міський голова Олександр Левченко. Очільники міст та депутати спілкувалися на актуальні теми в життєдіяльності громад, зокрема у сферах житлово-комунального господарства, транспортної, соціальної, освітянської та медичної галузей, питаннях дотацій та субсидій, розвитку інфраструктури.
Миргородці відвідали школу з поглибленим вивченням іноземних мов, Центр надання адмінпослуг, управління соцзахисту, краєзнавчий музей та музей-садибу Андрія Малишка.
Співпраця між містами розпочалася у 2016 році. Партнерська угода передбачає співробітництво у сферах освіти, охорони здоров’я, культури, туризму.
* * *
На Миколаївщині, на березі Південного Бугу, відбувся фестиваль “Українська гармонь”, в якому взяли участь близько 200 гармоністів і музичних колективів. Оцінювали їхню майстерність голова журі, заслужений артист України Володимир Гризлов, голова Асоціації гармоністів Олег Мічурін, музикознавці. Переможцем фестивалю став кобелячанин Віктор Фесюра, який отримав звання “Кращий гармоніст України”.
Фольклорне тріо “Ворскла” з Кобеляк, до якого входить Віктор Фесюра, посіло друге місце серед колективів.
* * *
Полтавська гімназія № 17 відсвяткувала
25-річний ювілей. Статус гімназії загальноосвітня школа № 17 набула у 2007 році. Директор закладу Олена Голтвяниця розповіла, що відтоді розширилися можливості співпраці з вищими навчальними закладами, поглибленого вивчення ряду предметів. Двоє учнів гімназії стали стипендіатами Президента України, одна учениця – єдиний в області стипендіат Кабінету Міністрів. У предметних олімпіадах і конкурсі – захисті робіт МАН гімназисти вибороли 74 перемоги на міському рівні, 31 – на обласному і 5 – на всеукраїнському.
З нагоди ювілею навчальний заклад отримав сертифікат на 1 мільйон 400 тисяч гривень на капітальний ремонт із заміною віконних блоків. У поточному році за кошти міського бюджету в гімназію придбано обладання, у тому числі комп’ютерів, на загальну суму 345 тисяч гривень.
* * *
Минулої п’ятниці, 6 жовтня, Президент України Петро Порошенко зустрівся з п’ятіркою фіналістів творчого змагання педагогів “Global Teacher Prize Ukraine”. Серед них – наша землячка, учитель історії Полтавського НВК №16 Тетяна Веркалець. (“Зоря Полтавщини” розповідала про талановитого педагога у номері за 6.10 ц.р.)
Глава Держави привітав переможців з успішною участю в авторитетному конкурсі, наголосив, що цьогорічне святкування Дня працівників освіти позначене в Україні ухваленням нового Закону “Про освіту” та висловив своє бачення щодо його засадничих принципів.
Під час зустрічі учасники домовилися про врахування пропозицій від педагогічної спільноти в царині реформування середньої освіти.
Ім’я переможця педагогічного конкурсу було оголошено в суботу, 7 жовтня, на церемонії нагородження “Global Teacher Prize Ukraine” в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Ним став учитель фізики та астрономії Чернівецького ліцею №1 Паул Пшенічка.
* * *
На базі дитячого оздоровчого табору “Джерело” в селі Клюсівка Новосанжарського району провели традиційну військово-патріотичну гру для студентської молоді “Заграва”, в якій змагалися п’ять студентських команд обласного центру. Учасники мали підготувати “домашнє завдання” – театралізоване дійство на козацьку тематику, конкурс козацької пісні та строю, помірятися силами у воєнізованих і спортивних естафетах – туристично-спортивному орієнтуванні, стрільбі з лука, гвинтівки та пістолета, розбиранні-збиранні автомата, подоланні смуги перешкод з імітацією бою, перетягуванні канату, а також у побуті – облаштуванні куреня і приготуванні польової каші. Перемогла збірна Полтавського національного технічного університету імені Ю. Кондратюка.
* * *
Півстолітній ювілей відзначив Полтавський коледж нафти і газу. На урочистості і святковий концерт заклад запросив гостей – керівників провідних нафтогазових компаній, науковців, представників місцевої влади, колег з інших навчальних закладів, випускників різних років.
Групі працівників і ветеранів коледжу вручили відзнаки. Директор коледжу Любов Шумська зазначила, що за півстоліття технікум, а згодом коледж, дав путівку в життя майже 14 тисячам фахівців.
Присутніх привітали професійні артисти й аматори. Вихованці коледжу підготували флешмоб і відеоролик про альма-матер.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.