Перевезення повідомлень і товарів, обмін ідеями

Всесвітній день пошти, або Міжнародний день поштової служби, – одна з міжнародних дат, що відзначаються Організацією Об’єднаних Націй. Свято тих, хто скорочує відстані, засноване за рішенням XIV конгресу Всесвітнього союзу поштовиків у день створення цієї фундації в 1974 році.
За сто років перед цим, у жовтні 1874-го, у Швейцарії представниками 22 країн був підписаний Бернський договір заснування Генерального поштового союзу. Згодом спілка стала називатися Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). На сьогоднішній день ВПС налічує у своєму складі 189 країн, у тому числі Україну. У світі щороку в середині осені проводяться заходи до цієї дати під загальною назвою “Міжнародний тиждень листа”.
За даними ВПС, “міжнародна пошта розмовляє понад 6 тисячами мов своїх клієнтів і є найдовшою у світі мережею фізичної доставки пошти. Вона призначена для забезпечення надійного, ефективного та економічного перевезення повідомлень і товарів та обміну ідеями. Пошта передає особисті думки друзів на великі відстані”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.