Сила, кмітливість, витривалість

Надзвичайно цікавим, із встановленням чергових рекордів виявилося проведення відкритого Кубка Полтавської області з класичного жиму лежачи та жиму лежачи, який втретє проходив у палаці дозвілля «Скіфія» в Котельві. Організатором турніру виступила федерація пауерліфтингу Полтавської області, а співорганізатором і генеральним спонсором – ТОВ «Агрофірма «Маяк» та мережа продуктових магазинів «Рідне село», які є відомими благодійниками не лише в області, а й в Україні.
До Котельви завітали атлети з Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, Диканьки, Зінькова та Сумської області. На цьогорічний турнір прибуло 60 учасників (48 чоловіків і 12 жінок). Серед них – заслужений майстер спорту України, майстри і кандидати у майстри спорту, чимало переможців та призерів обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань. Усіх їх щиро привітали, побажали яскравих перемог, встановлення рекордів голова Котелевської РДА Віктор Колос, голова федерації пауерліфтингу Полтавської області Юлія Гордієнко, помічник директора ТОВ «Агрофірма «Маяк» Юрій Задорожний.
Перед початком суперництва координатор турніру, майстер спорту Богдан Костюк за ініціативність, активну життєву і громадянську позицію та пропаганду здорового способу життя серед молоді отримав Подяку від агрофірми «Маяк» за підписом її директора Вячеслава Прийми.
Кожний, хто піднімався на помост, намагався якнайкраще продемонструвати свої фізичні можливості, чітко розраховуючи сили, застосовуючи умілу тактику.
У змаганнях з класичного жиму лежачи було 15 вагових категорій: від 43 до 120 кілограмів. Було встановлено чотири рекорди Полтавської області, 12 спортсменів виконали норматив кандидата у майстри спорту, 1 – майстра спорту, атлет із Сум Денис Швидко – майстра спорту міжнародного класу.
Знову вдало виступили котелевці. Дмитро Хоруженко у ваговій категорії до 105 кілограмів вижав штангу вагою 172,5 кг, найстарший учасник турніру Григорій Сахно (вагова категорія до 74 кілограмів) – 87,5 кг, Ірина Негреба (вагова категорія до 63 кілограмів) – 62,5 кг. Усі вони посіли треті місця. А Євгеній Клімчук у ваговій категорії до 120 кілограмів, підкоривши вагу у 207,5 кг, зайняв перше місце. При цьому, як і торік, підтвердив норматив кандидата у майстри спорту. Крім того, Євгеній посів 2 місце в абсолютній першості.
У змаганні з жиму лежачи (тут дозволяється використовувати спеціальну екіпіровку) виступили три спортсмени із Горішніх Плавнів, спортклубу «Еталон».
Переможці та призери нагороджені медалями, грамотами обласної Федерації пауерліфтингу, а також отримали продуктові набори від агрофірми «Маяк» та мережі магазинів «Рідне село».

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.