Використання виключно захищених носіїв особистих ключів державними реєстраторами

З метою реалізації вимог Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності” Міністерством юстиції України прийнято наказ від 31.10.2016 №3086/5 “Про врегулювання відносин з використання захищених носіїв особистих ключів”. Відповідно до цього наказу державні реєстратори прав на нерухоме майно, державні реєстратори юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань використовують виключно захищені носії особистих ключів з моменту впровадження відповідного програмного забезпечення Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції.
На даний час все програмне забезпечення вказаних реєстрів переведено в режим роботи із підтримкою одночасно незахищених та захищених носіїв ключової інформації.
З 00.00 годин 1.04.2017 програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань буде переведено в режим роботи із підтримкою виключно захищених носіїв ключової інформації.
У разі виникнення питань щодо здійснення оновлення програмного забезпечення та його роботи із підтримкою захищених носіїв ключової інформації рекомендуємо звертатися на “гарячу” лінію Контакт-центру державного підприємства “Національні інформаційні системи” за телефоном 0-800-50-85-84 або до Полтавської філії державного підприємства “Національні інформаційні системи” за телефоном (0532) 50-13-70.

Людмила ГРИГОР’ЄВА,
заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.