Нова партія на політичній мапі України, або Чого прагне “РОЗУМНА СИЛА”

Україна переживає період тотальної кризи, що торкнулася усіх сфер організації суспільства, – політичної, економічної та духовної. Впродовж 25 років наша країна перебуває в стані постійного реформування. Державі ніяк не вдається здолати критичну межу необхідних перетворень, за якою настане стійкий розвиток.
Увесь цей час процесами політичного, громадського та соціального життя в Україні керують фінансово-промислові групи за допомогою своїх кишенькових партій, кишенькових газет і телеканалів, кишенькових політиків і політологів.
Нова партія, що об’єднала політичних дебютантів
В Україні існує понад триста політичних партій, але люди ставляться до них скептично, з недовірою. Вони бачать і розуміють, що практично всі партії є проектами олігархів – тих, хто при владі, або ж тих, хто тимчасово опинився в опозиції.
Справжньою бідою для України стало також те, що у різнобарвній політичній палітрі не залишилося жодної класичної, народної партії, яка захищала б простих людей, котрі змогли б їй довіряти. Такою партією стала “РОЗУМНА СИЛА”. Вона об’єднала професіоналів, що знають, яким шляхом має рухатись країна, та переконані в тому, що політикою слід займатися лише за покликом серця.
Партія “РОЗУМНА СИЛА” розпочала свій шлях 1 жовтня 2016 року, коли було проведено І всеукраїнській з’їзд. Головою партії обрано Олександра Соловйова, колишнього правоохоронця, юриста, кандидата наук з державного управління. “Ми створили партію, де немає та ніколи не буде місця скомпрометованим політиканам, корупціонерам, грошовим мішкам чи демагогам. Ми створили партію, яка стане центром об’єднання розумних, мислячих, активних людей навколо проголошених нами цілей та ідей. Кістяк партії склали представники малого і середнього бізнесу, а також різних сфер виробництва – агрокомплексу, важкої та легкої промисловості, ІТ-індустрії. Є серед нас і силовики. Але ніхто з нас не був у політиці, і це є нашою перевагою”, – заявив Олександр Соловйов.
Мета та позиції “РОЗУМНОЇ СИЛИ”
Мета “Розумної Сили” – зробити Україну справді незалежною, сильною, самодостатньою державою зі сталою економікою та розвинутою демократією. Держава Україна повинна служити народу України та його національним інтересам, спрямовуючи державну політику на соціальний захист найбільш незахищених верств населення: дітей, людей похилого віку, інвалідів.
Сьогодні немає більш важливого завдання, ніж припинення бойових дій на Донбасі. Україні потрібен мир! Поки тривають бойові дії, інвестиційний клімат не виправити, а економіка України приречена на занепад. Країна втрачає людей, а з ними – шанс навіть на прийнятне майбутнє. Припинення військових дій – це не тільки можливість перенаправити кошти на соціальний захист. Це перший крок до загальнонаціонального діалогу, до примирення!
“Розумна Сила” вважає, що наша рідна Україна стала заручницею величезного геополітичного конфлікту Заходу та Сходу. Вийти з ситуації, коли Україну насильно використовують, як поле бою, можна лише одним шляхом – проголосивши новий зовнішньополітичний статус – нейтралітет. І обов’язково реалізувати цей нейтралітет, вносячи зміни до законодавства України та здійснюючи конкретні політичні кроки. Весь світ має знати: ми – мирна та добра нація, яка нікому не бажає зла. Із нашої території ніколи не буде виходити небезпека війни. Світ повинен розуміти, що Україна вміє за себе постояти. Тому “Розумна Сила” наголошує на тому, що пріоритетом для нейтральної України є армія, здатна її захистити, ВПК (військово-промисловий комплекс), спроможний її озброїти, та високоефективні спецслужби!
“Розумна Сила” вважає Крим і неконтрольовану сьогодні частину Донбасу невід’ємними частинами України. Українська держава зобов’язана всебічно захищати громадян України, які вимушено залишили Крим і неконтрольовану частину Донбасу, а це – майже півтора мільйона наших співвітчизників.
Партія декларує, що буде активно відстоювати розширення прав і можливостей регіонів, підвищення їхньої ролі й значення у зміцненні економіки України. Слід закріпити в Конституції широкі повноваження регіонів у проведенні соціальної й економічної політики, перетворити регіони на ключовий політичний та правовий суспільний інститут.
Партія “РОЗУМНА СИЛА” виступає категорично проти виконання теперішніх вимог Міжнародного валютного фонду. “Ми ніколи не підтримаємо антисоціальні ультиматуми щодо підвищення пенсійного віку, скорочення кількості бюджетників та приватизації землі сільськогосподарського призначення”, – заявив у одному зі своїх інтерв’ю перший заступник голови партії Сергій Панадій, підприємець-аграрій із Вінниччини.
Перші досягнення партії
За короткий строк свого існування партія досягла значних результатів, пройшла шлях партійного будівництва, створивши 20 регіональних організацій. “Я вважаю, що для того, аби розуміти проблеми та інтереси людей, потрібно бути поруч із ними, а це означає бути присутнім у кожному місті та районі країни. Саме таке завдання ставить перед собою наша партія”, – зазначив Олександр Соловйов.
Як відомо, 11 і 18 грудня відбулися вибори в низці об’єднаних територіальних громад. В Україні офіційно зареєстровано кілька сотень партій, але в місцевих виборах брали участь лише 26, серед них – і “РОЗУМНА СИЛА”. Партія брала участь у виборах в чотирьох областях – Волинській, Луганській, Сумській, Донецькій, і всюди кандидати від партії стали депутатами. 12 депутатів від “РОЗУМНОЇ СИЛИ” тепер відстоюватимуть інтереси громад в місцевих радах. Партією прийняте рішення брати активну участь у перших виборах до новостворених об’єднаних територіальних громад, що відбудуться 30 квітня 2017 року.
“РОЗУМНА СИЛА” на Полтавщині
У першу п’ятницю березня 2017 року в Полтаві за адресою: вул. Пушкіна, 10, відбулося офіційне відкриття офісу Полтавської обласної організації політичної партії “РОЗУМНА СИЛА”.
У заході взяли участь радник голови політичної партії “РОЗУМНА СИЛА”, заслужений юрист України Григорій Мамка, очільник Полтавської обласної організації партії Олексій Любченко, її члени, представники інститутів громадянського суспільства, запрошені гості.
Григорій Мамка поінформував, що політична сила була створена в липні 2016 року й об’єднала людей, яким небайдужа доля держави. Він додав, що члени партії “РОЗУМНА СИЛА” не були політиками, але вирішили долучитися до цієї справи, аби зберегти Україну, сприяти її розвитку й процвітанню.
“Дотримуємося головної ідеології – захисту інтересів держави, бізнесу та приватної ініціативи, а також максимізації особистих прав і свобод громадян, збереженні традиційних цінностей. Для нас ідеал – сильна, незалежна держава, здатна відповідати за своїх громадян та їхній добробут”, – зазначив Григорій Мамка.
Олексій Любченко повідомив про реєстрацію в листопаді 2016 року обласної парторганізації, початок реєстрації районних і місцевих осередків партії, анонсував запровадження в області соціальних проектів, спрямованих на підтримку рівня життя полтавців. Додав, що обласна організація продовжує розвиватися, й запросив мешканців краю, які бажають взяти участь у суспільно-політичному житті свого міста, села, району, приєднуватися до команди “РОЗУМНОЇ СИЛИ”.
Він поінформував, що в Полтаві за адресою: вул. Пушкіна, 10, розпочала роботу громадська приймальня обласної організації політичної партії “РОЗУМНА СИЛА”, а також запрацювала “гаряча” лінія (0954048584; 0679991938), за допомогою яких щопонеділка і щочетверга із 15.30 до 17.30 здійснюватимуться прийом громадян та спілкування з мешканцями Полтавщини.

Костянтин Іваницький
Журналіст
(Спеціально для “Зорі Полтавщини”)

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.