Медичне обладнання для українських військових

Медичний центр «Нові Санжари» – знана далеко за межами області оздоровниця з сімдесятилітньою історією. Центр досі називають військовим санаторієм, адже тривалий час був заклад у підпорядкуванні Київського військового округу, потім – Внутрішніх військ, тепер же – «під крилом» Національної гвардії.
Рік тому з ініціативи очільника оздоровниці, заслуженого лікаря України, полковника медичної служби Олександра Блінова, у медцентрі було відкрито реабілітаційне відділення, де проходять лікування, оздоровлення та реабілітацію учасники антитерористичної операції з різних районів Полтавщини.
Нещодавно в оздоровниці відбулися урочистості з нагоди відкриття кабінетів фізичної реабілітації та бальнеотерапії, де встановлено сучасне реабілітаційне обладнання, передане одним з трастових фондів НАТО.
Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров високо оцінив роботу керівництва і всього колективу медичного центру, наголосивши: міжнародна допомога і підтримка є свідченням того, що світова спільнота підтримує Україну, допомагає долати ті проблеми, які створює для нас північний сусід. Голова представництва НАТО, керівник офісу зв’язку НАТО в Україні Александер Вінніков та керівник проектів трастових фондів НАТО доктор Фредерік Пежо назвали широку і всесторонню благодійну допомогу нашій країні свідченням того, що НАТО має не лише військове та політичне, а й гуманітарне спрямування, висловлювали впевненість, що й надалі співпраця буде плідною.
«Цільова програма реабілітації військовослужбовців, які брали і беруть участь в антитерористичній операції, відстоюють незалежність України, діє в нашій області з минулого року. Помітний вклад у її реалізацію робить і колектив медичного центру «Нові Санжари». Щира вдячність за тісну співпрацю керівництву Нацгвардії, трастовим фондам НАТО», – наголосив у своєму виступі голова облдержадміністрації Валерій Головко.
Поважні гості, серед яких був і народний депутат України Андрій Река, ознайомились з новим обладнанням, встановленим у реабілітаційному відділенні, його працівники розповіли про можливості та сферу застосування тренажерів, поспілкувалися з пацієнтами.
Під час оглядин центру Юрій Аллеров зазначив, що закладу необхідна допомога. Пообіцяв зробити все необхідне. Валерій Головко запропонував військовим разом перетворити медичний центр «Нові Санжари» на потужний реабілітаційний центр не лише для нацгвардійців, а й загалом для військовослужбовців, зокрема учасників АТО. Задля цього слід залучитися підтримкою партнерів з НАТО. Йдеться про технології реабілітації військових, навчання медичного персоналу тощо.

Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.