Опрацьовано Регламент та інші актуальні питання

Під головуванням Інни Авраменко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО, у якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, представники громадськості, журналісти.
Відповідно до порядку денного засідання депутати розглянули та погодили план випуску соціально значущих видань місцевих авторів, що видаються за кошти обласного бюджету на 2016 рік.
За інформацією директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вадима Штефана, заходами Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016– 2018 роки передбачено реалізацію державної інформаційної політики, книговидання та книгорозповсюдження, найбільш повного забезпечення населення області різноплановою інформацією, соціально значущою видавничою продукцією місцевих авторів. З 2005 року в області надруковано 94 видання загальним тиражем близько 70 тисяч примірників. З обласного бюджету на їх видання виділено 3 мільйони гривень.
У 2016 році заплановано надрукувати 14 соціально значущих видань місцевих авторів на загальну суму 548 тисяч гривень.
Видання, надруковані згідно з Планом, передаються для поповнення бібліотечних фондів у залежності від читацького призначення, частина тиражів передається творчим спілкам і товариствам області, видавництвам та авторам, обласній раді, департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА на презентаційні цілі.
У ході засідання комісія також розглянула звернення трудових колективів редакцій обласних газет «Зоря Полтавщини» та «Село полтавське» щодо реформування цих засобів масової інформації. Це питання розглянуто на виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», дія якого поширюється на друковані ЗМІ, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування.
Оскільки обласна рада є співзасновником вищевказаних ЗМІ, комісія рекомендувала профільному департаменту розробити та подати на розгляд сесії обласної ради відповідні проекти рішень.
Члени комісії також опрацювали питання про Регламент Полтавської обласної ради сьомого скликання, звернення представників Громадської ради при обласній раді щодо розробки Положення про порядок подання проектів рішень на розгляд обласної ради, інші питання узгодженого порядку денного.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.