Зухвалі пограбування

Полтавські правоохоронці спільно з кіровоградськими колегами затримали організовану злочинну групу, котра тривалий час викрадала автомобілі на території кількох областей України. Організатором банди виявився 34-річний мешканець Київщини, який є власником автопарку таксі, а раніше уже мав проблеми із законом. Його семеро спільників, серед них – одна жінка, – уродженці Кіровоградської області віком від 18 до 38 років – мешкали в різних регіонах України. На рахунку цих осіб більше десятка тяжких злочинів.
Чужі автомобілі власнику парку таксі знадобилися для того, щоб використовувати запчастини для ремонту своїх автомобілів або взагалі замінювати старі автомобілі таксі на нові, перебиваючи номерні знаки двигуна та кузова. У мережі Інтернет ділки підбирали марки автомобілів, ідентичні тим, що вже використовувалися для перевезень. Далі зловмисники діяли за злагодженою схемою. У більшості випадків жінка знайомилася з кермувальниками автівок та просила її підвезти. Потім пасажирка скаржилася на біль у спині та просила водія допомогти їй дістати речі з багажника. Коли той виходив із авто, несподівано з’являлися незнайомці у масках, з дерев’яними битками та пістолетом, били водія і зникали на його авто.
Найбільше не пощастило 50-річному приватному підприємцю з Полтавщини. Відбираючи у нього автомобіль, зловмисники сильно побили чоловіка і у холодну пору року полишили напівпритомного у лісосмузі. Із тяжкими травмами та переохолодженням потерпілого випадково знайшли. Вчасна допомога врятувала йому життя.
Затримання усіх учасників злочинної групи відбувалося практично одночасно. За даними відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області, групу підозрюють у скоєнні злочинів у Києві, Київській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях. Під час огляду автомобілів, які зловмисники використовували для свого злочинного промислу, було виявлено і вилучено маски з прорізами для очей, дерев’яні битки та формений одяг працівника поліції. Останній, як пояснили затримані, використовувався, щоб “визволити” товаришів, коли ті потрапляли у “нештатні ситуації”.
За фактами розпочато кримінальні провадження.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.