Мелодії “Червоної рути”

У  міському Будинку культури Полтави пройшов  обласний відбірний конкурс Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”.
Загалом з березня по листопад пройдуть 25 таких відбірних конкурсів в усіх обласних центрах. У них візьмуть участь понад три тисячі музикантів – це близько тисячі гуртів. Начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій повідомив, що фестиваль послугував для багатьох музикантів Полтавщини стартовим майданчиком, дав шанс спробувати власні сили, а декому і знайти себе у складному й суперечливому світі шоу-бізнесу.
На конкурсі дванадцятирічні співаки на рівних змагались із студентами мистецьких навчальних закладів. Рок-гурти “Дух свободи” та “Дідько лисий” здобули гарантовану путівку до фіналу “Червоної рути” в наступному році.
– Полтавщина має потужні традиції фольклору, автентичного співу, рок-музики. На конкурсі представлені шість основних жанрів – фольклор автентичний, популярна музика, сучасна танцювальна, акустична, рок, інша експериментальна музика. Фестиваль є найбільшим в Україні. Завдання його залишається незмінним: знайти нові імена і вивести їх на велику сцену, – розповів виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник.
“Червона рута” залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих, ще невідомих, українських виконавців.

Андрій ГАВРИЛОВ
Студент-практикант факультету філології
та журналістики ПНПУ ім. В.Г. Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.