Проблемні питання освіти та культури

Під головуванням Сергія Шевчука відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, науки та культури. Депутати розглянули питання про роботу Великосорочинської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І–ІІІ ступенів. Як поінформував Сергій Шевчук, за розпорядженням голови обласної ради Олександра Біленького була створена робоча група для перевірки закладів освіти спільної власності територіальних громад області. За результатами перевірки Великосорочинської школи встановлено відсутність належних умов навчання та проживання учнів, відзначені незадовільний санітарний стан приміщень, низький рівень менеджменту та виконавської дисципліни у закладі.
У виступах заступника голови обласної ради Анатолія Ханка, голови комісії Сергія Шевчука, депутатів Валерія Прядка, Петра Ворони, Руслана Рогова, громадських активістів звучала стурбованість за здоров’я вихованців, їхнє навчання та розвиток, були висловлені критичні зауваження на адресу директора закладу Петра Бороховича, профільних відомств, наголошено на персональній відповідальності керівників. Комісія рекомендувала департаменту освіти і науки ОДА розробити комплексний план заходів із усунення недоліків. Голові обласної ради рекомендовано розірвати контракт із директором школи.
Комісія розглянула питання про розробку регіонального плану щодо створення освітніх округів в області. Виконуюча обов’язки директора департаменту освіти і науки ОДА Галина Власюк поінформувала про заходи з визначення опорних шкіл та модернізації мережі ЗОШ у 2016 році, що передбачено постановами Кабміну. Заплановано утворити освітні округи з опорними школами та їхніми філіями, закладами дошкільної, позашкільної та профтехосвіти, що має суттєво поліпшити якість освітянських послуг, які надаються, насамперед, у сільській місцевості. Цю інформацію комісія взяла до відома.
Депутати також вели мову про недостатнє матеріально-технічне забезпечення обласної філармонії та незадовільний стан приміщення, в якому вона розташована. Як зазначив начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій, для капітального ремонту будівлі потрібно понад 23 мільйони гривень. Комісія рекомендувала управлінню підготувати пропозиції щодо подальшого функціонування приміщення обласної філармонії та внести їх на розгляд комісії.
Щодо звернення депутата обласної ради Алли Федорченко про скасування обласної премії імені Сидора Ковпака та заснування натомість обласної премії імені Юрія Горліса-Горського, комісія підтримала пропозицію депутата Петра Ворони про співіснування обох премій. Комісія розглянула також інші питання.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.