“Ми готові підставити плече і допомогти”

Голова обласної ради Олександр Біленький разом із заступником голови облдержадміністрації Романом Товстим та народним депутатом України Артуром Герасимовим побували на буремному сході. Вони відвідали місце дислокації бійців батальйону спецпризначення Національної поліції “Полтава” у Новоайдарі на Луганщині, поспілкувалися з правоохоронцями, побували на блокпостах.
“Ми на власні очі хотіли побачити побутові умови полтавських бійців у зоні АТО, дізнатися від них про проблеми, що турбують найбільше. Їхньому вирішенню присвятимо особливу увагу. Моя пропозиція, щоб депутати обласної ради регулярно відвідували місця дислокації полтавських бійців на сході країни. Найгостріші та наймасштабніші проблеми будемо обговорювати під час сесій”, – наголосив Олександр Біленький.
“Це дуже хороша практика – вивчати проблеми не з чужих слів, а побачивши їх на власні очі. У подібних поїздках братимуть участь і представники облдержадміністрації”, – зазначив Роман Товстий.
Офіцери, сержанти та солдати батальйону отримали відзнаки обласної ради. А від дітей Донеччини Артур Герасимов передав бійцям малюнки.
“Діти Донеччини – це наша надія. Саме вони будуть провідниками української ідеї на Донбасі. Ці малюнки вони зробили спеціально для тих, хто сьогодні захищає їхнє мирне життя, – сказав Артур Герасимов. – Також хочу щиро подякувати вам за службу і наголосити, що жодна дипломатична перемога була б неможливою без мужніх солдатів і офіцерів Української армії, Національної поліції та Національної гвардії”.
Під час поїздки в зону АТО посадовці також відвідали Мар’їнку на Донеччині, зустрілися з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським та обговорили подальші партнерські стосунки між двома регіонами.
Полтавщина першою серед областей України визначилася, яким донбаським регіоном буде опікуватися. Це – Мар’їнський район, який чи не найбільше постраждав від обстрілів бойовиків. “За кожним районом Полтавщини буде закріплено населений пункт Мар’їнського району. Ми готуємо різноманітні проекти підтримки”, – сказав Олександр Біленький.
Налагодження партнерських стосунків у першу чергу відбуватиметься у галузі освіти і культури. “Фінанси для нас – не ключове питання. Ми говоримо про обмін вчителями, прийом донецьких дітей на літній відпочинок. Працюємо, щоб до нас приїжджали творчі колективи з Полтавщини. Без інтеграції Донеччини в єдиний український простір не відбудеться формування єдиної політичної нації”, – зазначив Павло Жебрівський.
Олександр Біленький, Роман Товстий відвідали Мар’їнську загальноосвітню школу №1, поспілкувалися з вчителями та учнями і подарували закладу сертифікат на придбання 15 металопластикових вікон. “Це лише перший крок. Хочу побажати, щоб мир якнайшвидше прийшов у ваші домівки. Ми завжди готові підставити плече і допомогти”, – наголосив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.