Про державність, єдність і героїзм

Голова облдержадміністрації Валерій Головко провів засідання експертної ради з випуску соціально значущих книг місцевих авторів, які видаються за кошти обласного бюджету. До складу експертної ради увійшли заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО Ірина Авраменко, Герой України, вчитель української мови та літератури Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І. П. Котляревського Тетяна Балагура, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, ректори ряду полтавських вишів, науковці, директори музеїв, бібліотек.
Серед критеріїв, за якими оцінювали соціальну значущість представлених видань, були такі: актуальність і новизна теми в контексті сучасних проблем українського державотворення; сприяння розвитку національної культури українського народу, зміцненню його духовності й моралі; збагачення суспільства національними та загальнолюдськими надбаннями в економічній, політичній і духовній сферах; розширення сфери вживання української мови як державної, розвиток національного інформаційного та культурного простору; висвітлення життя й діяльності видатних постатей в історії, культурі, науці держави та краю.
Валерій Головко підкреслив, що головним критерієм відбору книг є тема державності, єдності, героїзму українського народу.
Цього року на розгляд експертної ради подані книги історико-краєзнавчої, військово-патріотичної та дитячої тематики. Із 34 видань рекомендовано для включення до плану випуску соціально значущих видань 16. Два видавничих проекти експертна рада розглядатиме наступного року, решту відхилено.
Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вадим Штефан повідомив, що видані за кошти обласного бюджету соціально значущі книги будуть передані до бібліотек, вишів, шкіл, закладів культури області, творчих спілок. З урахуванням висновків, зауважень та рекомендацій членів експертної ради, після здійснення остаточних економічних обрахунків, департамент складає проект Плану, який погоджується з постійними комісіями обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО; з питань бюджету та управління майном.
Остаточний варіант плану буде затверджено наказом департаменту після затвердження обласного бюджету, в межах виділених бюджетних асигнувань відповідно до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016–2018 роки.

Вікторія СЕРГІЄНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.