Пам’ятаймо завжди!

У теплій, щирій атмосфері вшанувала патріотична громадськість Полтави світлу пам’ять земляків-полтавців, які полягли у 2014–2015 роках у російсько-українській війні на сході України. Захід підготувала і провела Ліга громадських організацій “Громада Полтавщини”.
“Пам’ятаємо завжди!” – під таким гаслом пройшов вечір, на якому волонтери і громадські активісти розповіли полтавцям, що заповнили залу ОЦЕВУМ (Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді), про наших захисників та їхню героїчну боротьбу за свободу і соборність України, показали документальний фільм про війну на Донбасі. Волонтери “Громади Полтавщини” знали особисто багатьох із полеглих бійців, допомагали їм, тому переживають їхню загибель як свою особисту втрату, відчувають біль батьків і родичів полеглих як свій біль.
Від імені “Громади Полтавщини” волонтери вклонилися і подякували батькам героїв за те, що виховали справжніх козаків – лицарів, які з початком війни Російської Федерації проти України не чекали виклику військкомату, а відразу пішли в добровольчі батальйони. Гідні нащадки славних запорожців і мазепинців, вони боролися і полягли за Україну як герої.
Вдячна пам’ять про них в Полтаві і в Україні має бути збережена навіки, їхній приклад служіння Вітчизні має виховувати інших. Тому Ліга громадських організацій “Громада Полтавщини” ініціювала створення в Полтаві Бульвару захисників України з Алеєю героїв молодих дубів – як його архітектурною домінантою. На вечорі почесними відзнаками і книгами були нагороджені викладачі та студенти архітектурного факультету ПНТУ імені Ю.Кондратюка, які на заклик волонтерів розробили 6 чудових проектів майбутнього Бульвару захисників України.
Щире захоплення слухачів викликали виступи митців із Києва, які підтримали задум створення Бульвару. Вони взяли участь у художній частині вечора – це виступ піаністки, лауреата міжнародних конкурсів Людмили Чичук, актора, барда і режисера Олександра Ігнатуші, заслуженого артиста України бандуриста Тараса Яницького.
Щирими бурхливими оплесками дякували присутні митцям, висловили свої думки про представлені на огляд громадськості проекти Бульвару захисників України, вклонилися пам’яті героїв перед стендом із їхніми портретами.
Волонтери “Громади Полтавщини” вірять , що цей вечір допоможе полтавцям зрозуміти, за що боролися і віддавали свої життя наші славні воїни.

Ніна КИРПОТІНА
Співкоординатор ГС “Ліга ГО “Громада Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.