Найсучасніші стандарти, персональні консультанти

Понад півсотні підприємств і компаній (43 – із Полтавської та 10 – із Чернігівської областей) – найбільші платники податків – відтепер обслуговуватимуться не в Києві, а в Полтаві. Таким чином кошти і спеціалісти повертаються в регіони. У приміщенні Полтавської митниці офіс великих платників відкрили голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, голова облдержадміністрації Валерій Головко, народні депутати України Костянтин Іщейкін, Андрій Река, керівники найбільших підприємств.
За нормами Податкового кодексу з початку нинішнього року всі крупні структури були переведені на облік до центрального офісу великих платників. Полтава стала четвертим містом, де відкрите його регіональне представництво. Місцеві компанії отримають обслуговування за найсучаснішими стандартами і персональних консультантів на місці.
– Це ще один значний крок у напрямі реформування Державної фіскальної служби. Адже основне завдання, яке визначене для нас як для партнера бізнесу, – це забезпечення якісного сервісного обслуговування платників та створення належних умов і стимулів для їхньої діяльності, розвитку підприємництва в Україні, – зазначив Роман Насіров. – Великі компанії забезпечують більше 60 відсотків надходжень до бюджетів усіх рівнів. Полтавщина – один із регіонів, де є потужний бізнес – бюджетоутворюючий, бюджетоформуючий, що створює робочі місця. Розвиток регіону – це дуже важливо для нас. Ми зі свого боку намагаємось створити необхідні умови для того, щоб бізнесу було комфортно, особливо сумлінному бізнесу, і щоб сюди на місця приходили потужні інвестиції.
Відкриття офісу, наголосили фахівці, сприятиме зростанню надходжень до бюджетів. Торік полтавські підприємства – великі платники податків – сплатили до Держбюджету майже 11 мільярдів гривень та понад 300 мільйонів гривень – до місцевих бюджетів. Десять відсотків податку на прибуток, сплаченого великими платниками, зараховуватимуться до обласного бюджету.
***
У ході робочої поїздки на Полтавщину голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров поспілкувався з полтавськими колегами, керівниками органів місцевої влади, депутатами та громадськими активістами. Виконуючий обов’язки начальника головного управління ДФС у Полтавській області Борис Сидоров відзначив, що одне з головних завдань, яке виконують сьогодні полтавські територіальні підрозділи ДФС, – це налагодження відповідного контакту та комунікацій із платниками податків, адже робота з наповнення бюджетів – двосторонній процес, в якому кожна із сторін має робити свої кроки назустріч.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.