Путівки за бюджетні кошти

Торік у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку провели літні канікули 65,8 тисячі школярів Полтавщини, понад 46 тисяч із них – діти пільгових категорій. Про це повідомила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА – начальник відділу сім’ї та молоді Наталія Шкоденко під час публічного громадського обговорення реалізації в 2015 році профільних програм у сфері сім’ї та молоді. Презентація зробленого пройшла за участю представників служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Громадської ради при ОДА, молодіжних і студентських організацій.
Працювало на чотири позаміських табори менше, ніж позаторік, і побувало в них менше дітей. Пов’язане це із тим, що в минулому році не діяли державні програми пільгового оздоровлення дітей працівників АПК, часткового відшкодування вартості путівок за рахунок коштів фонду соціального страхування. Поки що на державному рівні ці втрати нічим не заміщуються. На Полтавщині першими вирішили розробити механізм здешевлення путівок, щоб кожна сім’я могла обрати заклад оздоровлення й отримати компенсацію для своєї дитини. Для цього треба внести зміни до профільної програми. Головна проблема – ліквідувати недоліки, що виникли через втрату держпрограм, відзначила Наталія Шкоденко.
Загалом на реалізацію програми оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році з обласного бюджету освоєно понад 11 мільйонів гривень. Місцеві бюджети на оздоровчу кампанію-2015 виділили близько 19 мільйонів. Залучили також 22,5 мільйона з інших джерел. За бюджетні гроші оздоровлені 1714 дітей, які потребують особливої соціальної уваги й підтримки, 176 сиріт і вихованців інтернатів, діти інших категорій. Середня вартість путівки в табір минулого сезону становила 3780 гривень на 21 день.
Програма з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї торік недофінансована на 15 відсотків, повідомила заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді Юлія Северин. В області проживають 250 тисяч сімей, з них 8138 – багатодітні. Для сімей, молоді та жінок пройшло близько 700 різноманітних заходів за напрямками формування здорового способу життя, військово-патріотичного виховання, екології, популяризації сімейних цінностей, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та насильству в сім’ях тощо. Комунальна установа “Обласний молодіжний центр” реалізувала чимало ініціатив з підприємництва, працевлаштування молодих людей, надання навичок рятування під час надзвичайних подій, міжнародного співробітництва та інших. У ході зібрання присутні обмінялися думками, висловили побажання стосовно проблемних моментів у фінансуванні названих програм.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.