“Полтаваплемсервіс” працює за європейським стандартом

Щоб мати ринковоспроможне сучасне тваринництво, у ПАТ “Полтаваплемсервіс” працюють над покращенням генетичної якості молочного стада, поголів’я свиней.
Так, у минулому році для виготовлення високоякісного генетичного матеріалу було встановлено лінію для розфасування спермопродукції в пайєти, виробником якої є всесвітньо відома німецька компанія “Мінітюб”. Використання лінії пайєта дає змогу розфасувати і чітко ідентифікувати продукцію, що є запорукою герметичності біологічного продукту та недопущення контакту із зовнішнім середовищем. Саме такими є європейські стандарти.

Зооспеціалісти Ніна Чикріз, Євгенія Федоренко, Лідія Бехтер.

Зооспеціалісти Ніна Чикріз, Євгенія Федоренко, Лідія Бехтер.

Нині на обслуговуванні товариства – 80 сільгосппідприємств та 250 пунктів штучного осіменіння. Зооспеціалісти “Полтаваплемсервісу” проводять роботу, враховуючи специфіку кожного господарства і навіть населеного пункту. На перше місце ставиться саме генетика сільгосптварин, бо хороша годівля та правильне технологічне утримання матимуть сенс лише в тому випадку, коли худоба успадковуватиме покращені генетичні якості. До того ж правильне вирощування ремонтного молодняку є запорукою успішного ведення бізнесу. Якщо в цей період середньодобовий приріст буде хоча б на 100 грамів менший від норми, то в майбутньому корова, навіть при правильній годівлі, буде давати в день на 2 літри молока менше, що неодмінно призведе до зниження прибутку господарства, зазначає голова правління ПАТ “Полтаваплемсервіс” Валентин Грабко.
У Гадяцькій філії ПАТ діє племінний репродуктор з розведення білої великої породи свиней. За словами заступника голови правління з селекційно-племінної роботи Людмили Коваленко, тут створено належні умови з виробництва та реалізації генетичного матеріалу таких порід, як велика біла, ландрас, п’єтрен, дюрок, червона білопояса. Крім того, реалізується племінний молодняк свиней.
Для діагностики та лікування захворювань сільгосптварин, консультативно-практичної допомоги ветеринарним спеціалістам господарства сформовано сектор фахівців, який очолює Володимир Клемазов.

Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.