Освітні програми для переселенців

У  Полтаві стартував освітній проект для людей, котрі змушені були залишити свої домівки внаслідок військових дій на Донбасі, – “Підвищення рівня знань тимчасово переміщених осіб з
IT-технологій”. Відповідну угоду підписали організатори та партнери проекту в особі віце-директора ГО “Інститут тендерних трансформацій” Олени Якубенко та директора Полтавського міського центру зайнятості Юрія Парьохи. Як повідомила Олена Якубенко, проект має створити кращі умови для адаптації і самореалізації в новій громаді внутрішньо переміщеним особам, підготувавши їх до працевлаштування в сфері  ІТ-технологій. Напрямок освітнього проекту було обрано не випадково, пояснила Олена Якубенко. Спершу провели опитування серед незайнятих осіб з числа переселенців, більшість висловилася за поглиблення знань в ІТ-сфері.
Освітній курс розрахований на місяць. Перший пілотний проект охопить 25 слухачів. По закінченні курсу вони оволодіють навичками створення та супроводу інтернет-сайтів. Олена Якубенко сподівається, що після закінчення першого освітнього курсу програма матиме своє продовження й охопить не лише обласний, а й районні центри. Уже висловили бажання впровадити подібні проекти у Миргороді, Кременчуці, Комсомольську, Чорнухах тощо.
Проект реалізується ГО “Інститут тендерних трансформацій” при підтримці організації КримSOS, що діє спільно з організацією Stabilization Support Services за підтримки Фонду стабілізації конфлікту та безпеки уряду Великої Британії.
За даними Юрія Парьохи, всього в Полтаві зареєстровані в статусі внутрішньо переміщених осіб 621 людина. 220 із них перебувають на обліку у міському центрі зайнятості, 80 – безробітні. “Спільно з Інститутом тендерних трансформацій ми вирішуємо організаційні та інформаційні питання цього освітнього проекту. До речі, якщо хтось із числа тимчасово переміщених осіб бажає приєднатися до нього, може звертатися до міського центру зайнятості”.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.