У своїй хаті своя правда, і сила, і воля

Квітучої травневої пори, коли буяють весняним цвітом сади, а щедро напоєні життєдайною вологою поля ВП АФ “Пустовійтове” ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт”, засіяні добірним зерном, вруняться дружніми сходами, у селі Пустовійтове Глобинського району відзначали одразу два свята – День Перемоги і День села. Відкрили урочистості почесні громадяни Пустовійтового: генеральний директор агропромхолдингу “Астарта-Київ”, до складу якого входить “Полтавазернопродукт”, Віктор Іванчик і меценат, засновник футбольного турніру пам’яті Миколи Рябчуна Віталій Рябчун.

– Наші батьки й діди зробили все від них залежне задля здобуття Великої Перемоги, вони поклали на її вівтар своє життя. Вони зробили все, щоб ми мали можливість жити вільно, вільно працювати на своїй землі й самим вирішувати, куди і з ким нам іти, що робити, – наголосив Віктор Іванчик.
Він акцентував увагу на реалізації соціальних проектів агропромхолдингу “Астарта-Київ”, спрямованих на підтримку дітей і людей поважного віку, а також проект соціально-психологічної допомоги учасникам АТО “Шлях заради життя”.
– Сьогодні Україна вкотре переживає велике випробування, і наше завдання – допомогти тим, хто стоїть на передньому краї захисту Вітчизни, допомогти їхнім сім’ям. Ми будемо робити все можливе, аби припинити це безглуздя, цю братовбивчу війну, – підкреслив Віктор Іванчик.
Варто додати, що нині в антитерористичній операції на Донбасі беруть участь понад два десятки краян. На жаль, на буремному Сході героїчно загинув Сергій Вихристюк. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих на всіх фронтах, у всіх війнах.
– Нинішнє свято – із сумом у серцях. Ми згадуємо героїв нинішніх і тих, хто відстояв країну 70 років тому. Але свято потрібне нам, адже воно згуртовує людей, зближує наші думки й помисли, надає віру в світле майбутнє, яке чекає наших дітей. А щоб воно відбулося, добре попрацювали трудівники як ВП АФ “Пустовійтове”, так і всієї агропромислової компанії, які вже практично завершили посівну кампанію, – зазначив генеральний директор ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” Юрій Мацак.
IMG_8572Вітальні слова й побажання усіляких щедрот, миру й міцного здоров’я ветеранам, усім присутнім на урочистостях висловили Пустовійтівський сільський голова Микола Ставний, директор агроформування “Пустовійтове” Олександр Лесин, інші учасники й гості свята. А далі урочистості продовжилися змістовною концертною програмою, в якій взяли участь заслужені артисти України Павло Мрежук та баяніст Олег Подольський, гурт “Фристайл” і його беззмінна виконавиця пісень Ніна Кірсо, а також дитячі танцювальні колективи з Кременчука. Ведучими концерту були Дмитро Білоград, незрівнянна актриса Руслана Писанка. Апогеєм дійства стала пісня на слова Віталія Рябчуна “Незабутня весна”, присвячена учасникам АТО.
Учасники святкувань також мали нагоду оглянути виставки малюнків “Світ очима дітей” та робіт (вишивки нитками й бісером рушників та картин) народних майстрів і творчої молоді, взяти участь у різноманітних конкурсах. Їх переможці та сільські активісти отримали подарунки за вагомий внесок у розвиток громади, за організацію свят. До уваги присутніх зусиллями кременчуцьких автолюбителів-афганців та наддніпрянського вільного козацтва було представлено своєрідний автопробіг раритетної техніки періоду 40 – 50-х років минулого століття, учасники якого були одягнені у військову форму часів Великої Вітчизняної війни.
Завершилися урочистості 14-м футбольним матчем за участю ветеранів ФК “Динамо” (Київ) та місцевої футбольної команди “Колос”. Підсумок матчу – 2:2. Перемогли дружба і спорт. Дитячі атракціони, виїзні кафе, музика, квіти й дружні посмішки – це далеко не всі атрибути святкування Дня Перемоги і Дня села у Пустовійтовому.

Людмила ДАЦЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.