Офіс реформ сприятиме удосконаленню місцевого самоврядування

Розпочав роботу регіональний офіс реформ, головне завдання якого, за словами організаторів, – сприяння реформуванню місцевого самоврядування та територіальній організації влади в Україні. Нову структуру презентували на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.
– Вступив у дію Закон України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, який став першим кроком на шляху масштабного процесу реформування нашої країни. Усі процеси реформування складні, іноді болючі, порушують звичні норми життя, але ми прекрасно розуміємо, що без цього процесу провести ті зміни у країні, на які ми сподівалися, неможливо. Кабміном розроблена та затверджена методика, що передбачає схему реформування. Зараз затверджуються перспективні плани у кожній області, й на їх основі обираються спроможні громади, які у подальшому стануть базовими центрами в області, – розповіла директор регіонального офісу реформ, депутат обласної ради Ірина Балибіна.
Асоціація міст України (АМУ) спільно з Міністерством регіонального розвитку запропонували створити у кожній області подібні структури. Консультантами у полтавському офісі реформ стали, як зазначалося на презентації, люди, котрі мають досвід практичної роботи: голова Полтавського відділення Асоціації сільських і селищних рад, Омельницький сільський голова Кременчуцького району Олександра Шереметьєва; експерт обласного ресурсного центру “Активний розвиток територій” Ірина Дудка; фахівець з питань місцевого самоврядування Іван Лещенко; експерт з економічного розвитку Олександр Полупан. Вони поділилися з журналістами своїм баченням реформування.
– Увпевнена, що у такому складі ми зможемо налагодити максимальну комунікацію з органами місцевого самоврядування, територіальними громадами, ЗМІ, та донести до людей важливість проведення цієї реформи, – зазначила Ірина Балибіна.
Офіс працюватиме в Полтаві за адресою: вул. Жовтнева, 45, кімн. 415. Контактні телефони, законодавча база і методика формування спроможних територіальних громад розміщені на офіційному сайті обласної ради.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.