Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє

У  Полтавському національному педагогічному університеті імені Володимира Короленка відбулася зустріч із ветеранами Другої світової війни, колишніми в’язнями фашистських концтаборів Михайлом Верьовкіним та Олександром Вороною. Зустріч організовано ГО “Педагогічний центр “Академія” за підтримки німецького федерального фонду “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє”.
Послухати розповіді ветеранів прийшли учні міських шкіл та студенти педуніверситету. Декан історичного факультету вишу Петро Кравченко зазначив, що історія вивчається із  підручників, історичних книг, архівних документів та свідчень очевидців. Тож нинішня зустріч надзвичайно корисна для молоді.
Михайло Верьовкін – учасник Другої світової війни. 1942 року потрапив до німецького полону, каторжно працював у концтаборах Освенцим, Заксенхаузен, Берген-Бельзен та Пьолец-на-Одері. Спогади про ті події Михайло Пилипович виклав у сімох книгах, які, на жаль, не вийшли друком через відсутність фінансування.
Учасники зустрічі переглянули фільм спогадів “Юність за колючим дротом”. Із шести героїв стрічки серед живих нині залишилося троє, а на зустріч зі студентами та школярами прибуло лише двоє – Михайло Верьовкін і Олександр Ворона. Вони поділилися роздумами про воєнне лихоліття. Молодіжна аудиторія із зацікавленням слухала розповіді ветеранів.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.