Запобігти й протидіяти корупції

У продовж 2014 року правоохоронними органами області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 218 корупційних правопорушень. Досудове розслідування закінчено у 56 кримінальних провадженнях вказаної категорії щодо 71 особи, обвинувальні акти в яких спрямовані до суду для розгляду по суті. У 20 кримінальних провадженнях особи обвинувачувались в одержанні неправомірної вигоди.
Торік судами області винесено 64 обвинувальних вироки у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, з яких у 26 випадках затверджено угоди про визнання винуватості. Серед притягнутих до кримінальної відповідальності – 7 державних службовців, 3 посадові особи органів місцевого самоврядування, 5 працівників правоохоронних органів.
Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому минулого року, стосовно начальника УДАІ УМВС України в Полтавській області щодо одержання неправомірної вигоди.
У провадженнях про корупційні правопорушення встановлено збитки на загальну суму 692 тисячі гривень, з яких під час розслідування відшкодовано 607 тисяч гривень, що становить 87 відсотків.
За результатами вжитих заходів щодо протидії корупції адміністративно-правовими засобами протягом минулого року складено та направлено до суду 72 адміністративних протоколи про корупційні правопорушення.
До встановленої законом відповідальності судами притягнуто 7 державних службовців, з яких 1 державний службовець 4-ї категорії; 1 посадову особу місцевого самоврядування; 5 службових осіб інших органів державної влади; 28 депутатів сільських, селищних, міських та районних рад; 3 працівники державної податкової служби; 6 працівників митної служби; 1 особу, що надає публічні послуги; 9 посадовців юридичних осіб публічного права.
Наприклад, у вересні минулого року постановою Київського районного суду Полтави визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 КУпАП України, та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу директора департаменту облдержадміністрації, державного службовця 4-ї категорії 7-го рангу. Постановою апеляційного суду області зазначене рішення залишене в силі.
Боротьба з корупцією залишається одним із пріоритетних завдань у роботі органів прокуратури і цьогоріч.

Прес-служба прокуратури області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.