Об’єднання потенціалу всіх гілок влади

Засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин за участю голови облдержадміністрації Валерія Головка, першого заступника голови облради Володимира Марченка, заступника голови облради Володимира Микійчука, заступника голови ОДА Романа Товстого, керівників профільних структур і представників громадськості провів Валерій Капленко. На виконання рекомендацій комісії від 23 січня 2015 року стосовно ситуації, що склалася в сільгосппідприємствах області у зв’язку з прийняттям змін до Податкового кодексу України, погоджено підготовлені ґрунтовні Пропозиції облдержадміністрації та обласної ради щодо вирішення проблемних питань АПК. У документі, представленому директором департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергієм Фроловим, – систематизовані проблеми, шляхи їх розв’язання, очікувані наслідки.
У дискусії взяли участь голова постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування Тетяна Корост, депутати Юрій Колєснік, Микола Андрієнко, Михайло Харченко, Василь Стасовський, Віктор Кордубан, Олександр Коросташов, Олександр Коваленко, Михайло Стеценко, Віктор Скочко, представники громадськості Олексій Шаманенко, Роман Стегній, Олег Подгорний, Олександр Лещенко. Домінувала думка про запровадження єдиного податку на землю та, як його складової, єдиного екологічного податку.
Спрямували розмову в прагматичне русло Валерій Головко і Володимир Марченко, запропонувавши провести найближчим часом спеціальне тематичне засідання постійної комісії або «круглого столу» у форматі обласна рада й облдержадміністрація – Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, який очолює народний депутат України від Полтавщини Тарас Кутовий, – Уряд (представник керівництва Мінагрополітики), де й напрацювати алгоритм антикризових дій.
Члени комісії також проаналізували та взяли до відома хід виконання обласної цільової програми комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини до 2015 року», обласної Програми розвитку галузі тваринництва, стан індивідуального будівництва житла на селі за Програмою «Власний дім» та інші питання.

 Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.