Публічна інформація стає доступнішою

В облдержадміністрації та структурних підрозділах видано спеціальні накази з визначенням осіб, відповідальних за доступ до публічної інформації, запроваджено облік запитів на інформацію та спеціальні місця для роботи запитувачів із документами. Розроблено форму запиту на публічну інформацію та порядок його подання. На офіційних сайтах облдержадміністрації, її структурних підрозділів, райдержадміністрацій забезпечується розміщення інформації, зазначеної у статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Створено систему обліку документів, що знаходяться у розпорядників інформації, містять публічну інформацію і підлягають обов’язковій реєстрації у цій системі.

Відсутність скарг від населення до облдержадміністрації та органів прокуратури на неналежне виконання закону говорить про те, що його норми забезпечуються. Олександр Удовіченко наголосив на необхідності у роботі з запитами громадян вдосконалювати використання можливостей електронного документообігу та чіткої взаємодії посадовців зі ЗМІ у питаннях надання інформації.

За підсумками обговорення інформації начальника головного управління освіти та науки ОДА Володимира Мірошниченка управлінню було дане доручення винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання “Про створення позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради “Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді”, що сприятиме виконанню завдань, визначених Главою Держави щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей і молоді.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Андрусенко доповів учасникам наради про роботи зі знешкодження небезпечних отрутохімікатів, що накопичилися в області за останні кілька десятиліть. На нараді було обговорено ряд інших актуальних питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.