У Ковпаківському сквері відкрито пам’ятний знак учасникам АТО

Кошти на виготовлення пам’ятного знака у сумі 12 тисяч гривень виділила селищна рада. Безпосередньо підготовчими роботами займався приватний підприємець Ігор Стеценко.
Право розрізати символічну стрічку перед пам’ятним знаком надали атовцям Валентину Шпачинському та Павлу Цебенку. Саме вони виявились найбільш активними серед своїх бойових побратимів ініціаторами його відкриття.
На цей урочистий захід завітало чимало місцевих учасників антитерористичної операції, рідні атовців, яких, на жаль, уже немає серед нас, керівники району і селища, працівники райвійськкомату, ветерани Збройних сил, воїни-інтернаціоналісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники громадськості, учнівська молодь.
Звертаючись до присутніх, голова РДА Віктор Колос, який взяв активну участь у підготовці встановлення пам’ятного знака, зазначив, що попри плин часу котелевці завжди будуть сповнені вдячності й поваги до тих своїх земляків, які, ризикуючи здоров’ям і життям, проявили хоробрість і стійкість, беручи участь у антитерористичній операції у різних гарячих точках Донбасу, пам’ятатимуть про їхні подвиги та неоціненний внесок у те, щоб наша рідна ненька Україна була мирною, неподільною, квітучою.
Учасник АТО Валентин Шпачинський наголосив, що відтепер у його бойових побратимів є святе місце, де вони зможуть зібратись, пригадати нелегкі армійські будні на Донбасі, пом’янути тих, хто, захищаючи рідну землю, віддав життя.
Почесними грамотами райдержадміністрації і райради було відзначено учасників бойових дій на буремному сході Ігоря Убийсобаку, Сергія Саєнка, Валерія Булка, Валентина Шпачинського, Дмитра Дудченка, Павла Цебенка.
Пам’ять воїнів-земляків, які полягли, захищаючи Україну від сепаратистів та російських найманців, вшанували хвилиною мовчання.
Хвилюючі поетичні рядки, які народились на буремному Донбасі під обстрілами ворожих “Градів”, натхненно прочитали учні Котелевської ЗОШ № 2. Освятив пам’ятний знак волонтер, військовий капелан, настоятель Свято-Вознесенського храму протоієрей Микола Ковальов.
Учасники урочистостей поклали букети квітів до пам’ятних знаків бійцям АТО, афганцям, братської могили воїнів Другої світової війни, погруддя С. А. Ковпака.
Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО,
журналіст.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.