“Золота зоря” – Злата і Зоряна

Учасницями фестивалю-конкурсу вокального мистецтва пам’яті Раїси Кириченко “Пісенні крила Чураївни”, що проходив нещодавно у Полтавському міському будинку культури, були, серед інших співаків, сестрички Проценко.
Полтавки Злата і Зоряна на “Пісенних крилах…” удруге. Виступали й на інших фестивалях: “Таланти багатодітної родини”, “Зірки та зірочки”, “Зоряні мости”, “Скарби нації”. Виконують соло і разом (дует назвали “Золота зоря” – багато зоряного і зіркового в їхніх іменах!) естрадні, народні, зарубіжні твори. Роблять спроби самі писати дитячі пісні. Дівчата вчаться в 29-й загальноосвітній школі, 3-й музичній, художній. Встигають займатися ще й гірськолижним спортом, петриківським розписом, вокалом, модельним мистецтвом.
Є у них старший брат, 15-річний Ярослав (дівчаткам – 12 і 9 років). Він грає на балалайці та акордеоні.
Мама Наталія на запитання, чи вона і чоловік теж музиканти, зізнається:
– Колись співала в шкільному хорі. А за фахом із мистецтвом не пов’язана – економіст. Закінчила інститут народного господарства в Одесі. Разом вчилися з майбутнім чоловіком. Наш тато Ігор за спеціальністю – інженер. За розподілом приїхали на роботу в Полтаву.
Родина мешкала в полтавському мікрорайоні Алмазний, потім переїхала в передмістя, Рибці. Дівчатам, щоб добратися в школи і студії, доводиться витрачати чимало часу, додому повертаються о 20-й годині. Мамі треба всіх зустріти, нагодувати. Разом родина любить експериментувати на кухні, готувати щось смачненьке. Усі разом залюбки варять галушки. Матуся ще й дизайнер доньчиних одягу, взуття для виступів. Тато зараз працює в Києві, там же навчається старший син.
– Живемо на три міста: Полтава, Одеса і Київ, – посміхається мама. – Злата у нас і в Канаді побувала. Вчила англійську мову – на побутовому рівні вже добре нею володіє. Жила там в родині, дружила з внучкою господарів.
– Не страшно було без мами летіти так далеко в літаку? – запитую юну співачку і мандрівницю.
– Спочатку трохи страшнувато, а потім – ні, – каже дівчинка. – Зате Ніагарський водопад бачила!
– Ким хочеш стати, коли виростеш?
– Поки що не знаю. Подобаються музика, малювання, геологія, подорожі. Хочу малювати і продавати картини…
Такі ось різнобічні захоплення у дівчаток з яскравими іменами.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.