Підсумки оздоровчої кампанії дітей

Майже 74,9 тисячі школярів Полтавщини оздоровилося в дитячих таборах влітку нинішнього року. Це 54,4 відсотка усіх дітей шкільного віку і на 1,7 тисячі учнів більше, ніж у 2016-му. В оздоровчих закладах області не трапилося отруєнь і пожеж, сезон пройшов організовано.
Підбивали підсумки нинішньої літньої оздоровчої кампанії і намічали завдання на наступну на виїзному розширеному засіданні обласного штабу з оздоровлення і відпочинку дітей на базі оздоровчого центру “Маяк” у Головачі Полтавського району.
Зарядили присутніх енергією літа вожаті кременчуцького табору “Сонячний” – показали кілька номерів, якими розважали дітей протягом табірних змін.
Для кращої підготовки до наступного сезону готувати і перевіряти табори фахівці вирішили не весною, як зазвичай, а зимою. Вже в грудні мають бути відомі результати моніторингу заміських закладів, наголосив голова ОДА Валерій Головко, який провів зібрання. Це допоможе визначити проблеми, котрі потрібно вирішити до початку наступного літа, і закласти кошти в місцеві бюджети. До обговорення теми долучилися заступник голови ОДА Роман Товстий, директор департаменту освіти і науки Олена Харченко, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Буцький, очільниця профільного відділу цього ж управління Наталія Шкоденко, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сергій Макєєв, інші фахівці.
Констатувалося, що місцеві бюджети закупили путівок на 20,5 мільйона гривень і відшкодували вартість батькам на 11,4 мільйона. Адміністративні територіальні одиниці Полтавщини освоїли 11,4 мільйона гривень з обласного бюджету, це 87,4% від затвердженої субвенції. Не всі райони, міста і громади реалізували кошти повністю. Невикористані рекомендовано спрямувати на зимове оздоровлення дітей.
Із 84,5 тисячі школярів, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, оздоровилися 49,9 тисячі. Це становить 66,6 відсотка дітей пільгових категорій. Найбільшу увагу приділяли оздоровленню дітей, батьки яких загинули у зоні АТО (42 дитини), дітей учасників бойових дій (2283) та хлопчиків і дівчаток із родин вимушених переселенців (837 осіб), зазначила Наталія Шкоденко. Завдяки інформаційній кампанії “Подаруймо дітям літо” сім’ї і батьків повідомляли про наявні путівки у табори нашої та інших областей, програму часткового відшкодування вартості путівки до обраного табору. Програмою здешевлення путівок скористалися батьки 7689 юних відпочивальників.
В області влітку працювало 805 закладів відпочинку для дітей – пришкільні, позаміські, мовні, спортивні, православні, наметові табори, а також табори праці та відпочинку тощо. Вперше діяв табір військово-патріотичного спрямування. Позаміських функціонувало 27 із 34 наявних.
На організацію і проведення літньої оздоровчої кампанії залучили з різних джерел більше 112 мільйонів гривень.
– Під час підготовки та моніторингу таборів комісія звертатиме увагу на три складові: відповідність стандартам безпеки, якість харчування та змістовне дозвілля. Давайте створимо окрему програму збереження мережі та осучаснення оздоровчих таборів. У проектах місцевих бюджетів обов’язково треба передбачити достатньо коштів на оздоровлення дітей. Необхідно визначити посадовців, які відповідатимуть за стан табору, відповідність сучасним нормам, – наголосив Валерій Головко.
Є райони, які повністю відшкодовували вартість харчування дітей у шкільних таборах, в інших батьківська доплата становила 30 відсотків. Вартість сніданку й обіду для дитини в цьому році була 27,8 гривні.
Контролюючі органи притягли до адміністративної відповідальності 15 посадових осіб за порушення вимог пожежної безпеки.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.