Інформаційний кур’єр

Калайдинці Лубенського району відзначили День села. Святкування у сільському Будинку культури розпочалося історичним екскурсом в минуле поселення над Удаєм, відоме з XVІІ століття, вшануванням земляків, які в різний час полягли, захищаючи рідну землю, та нині відстоюють її територіальну цілісність на сході країни.
Селян привітали сільський голова Василь Ґава, голова районної ради Григорій Угляниця, інші гості. У нинішньому році сільрада провела поточні ремонти вулиць у Калайдинцях, Лушниках, Халепцях, Клепачах. Реконструкція вуличного освітлення в Клепачах коштувала понад 100 тисяч гривень, у Халепцях – 137 тисяч. Триває ремонт Клепачівського сільського клубу, де нині освоєно близько 220 тисяч гривень. Групі мешканців села були вручені почесні відзнаки. Завершилися урочистості традиційними концертом і частуванням.
Населення сільської ради – більше тисячі людей. Місцева ЗОШ І–ІІІ ступенів імені Федора Рубцова є опорним закладом і має свій музей.
* * *
У Гребінці біля пішохідних переходів встановили нові ємності для сміття та дошки оголошень, щоб городяни не смітили. Реагуючи на нарікання мешканців з приводу відсутності сміттєвих баків, комбінат комунальних підприємств за кошти міського бюджету придбав 50 урн та два трицикли (мотомобілі), один з яких – електромобіль, які використовуватимуться для вивезення з них непотребу. Відповідно до міських програм соціально-економічного розвитку та покращення благоустрою Гребінківська міська рада запланувала придбання сміттєвоза. З бюджету міста виділено 1 мільйон 18 тисяч гривень для його закупівлі за схемою співфінансування: 50% – міський бюджет та 50% – обласний.
* * *
У Сухинівці Кобеляцького району відкрили відроджений сільський Будинок культури. Ремонт розпочали у 2013 році, коли сільрада стала переможцем обласного конкурсу розвитку місцевих громад із відповідним проектом. У наступні кілька років роботи на об’єкті призупинились, і лише в нинішньому сільська громада спільно з сільською радою завершила капітальний ремонт приміщення.
Відкриття приурочили до визволення рідного краю від нацистських загарбників та Дня села.
Загальна вартість виконаних робіт – близько 1,5 мільйона гривень. За ці кошти зроблені капітальний ремонт фойє, сцени, глядацької зали, кімнат для гуртків, замінені вікна та двері, придбані меблі, музичне обладнання. Облаштовані прилегла територія та дитячий майданчик. За кошти місцевої агрофірми “Добробут” планується встановити опалення приміщення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.