Динаміка життя зупиненої миті

Наша колега, донедавна редактор відділу фотоілюстрацій “Зорі Полтавщини” Анна Чапала стала володарем Гран-прі ХІХ Міжнародної фотовиставки Всеукраїнської газети “День”. Цей артзахід, якому майже два десятиліття, – дуже престижний, адже його учасники, попри професійну чи аматорську причетність до фотосправи, презентують глядачеві справжнє мистецтво.
Цьогорічна фотовиставка “Дня” проходить у столичній галереї “Лавра”. Вона зібрала 243 учасників, які подали понад 3,5 тисячі робіт. Лейтмотив вернісажу – “ФотоСинтез”. Науковий термін трансформовано й адаптовано до творчого процесу, який, власне, і народжує фотомистецтво.
За словами головного редактора газети “День” Лариси Івшиної, на фотовиставці представлено своєрідний антидепресант, який допомагає боротися із суспільним авітамінозом, синтезує оптимізм і енергію. І справді, нині ми стаємо свідками, безпосередніми чи опосередкованими учасниками стількох негативних, а то й трагічних подій, що від цього не лише апатія, але й розпач вражають, гноблять душу і серце…
Світлини “ФотоСинтезу”, як і однойменний біологічний процес, утверджують розвиток, безперервність життя. Одна з них, найкраща за висновком авторитетного журі, – робота Анни Чапали “Надзусилля”. На фото – капітан Збройних сил України Дмитро Медвідь.
“Це були змагання “Сили нації”, які проходили в Полтаві у січні цього року. (Фоторепортаж про змагання було вміщено у “ЗП” за 31.01.2017. – Авт.). Коли я бачила цих військових, у мене не було слів – лише емоції. Я дуже дякую нашим захисникам за принаймні відносний мир. Розумієш, що Україна обов’язково переможе. Я хочу, щоб усі пам’ятали, якою надціною нам дається цей мир”.
Голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, головний редактор газети “День” Лариса Івшина, вітаючи Анну Чапалу, наголосили, що всім нам, усій державі необхідні надзусилля, щоб вистояти і перемогти.
Перемогти агресора, внутрішній безлад і власну зневіру. Ми велика й мужня нація. Герої світлин фотовиставки підтверджують це зупиненими митями і динамікою життя.
Вітаємо Анну Чапалу з престижною професійною відзнакою, зичимо нових творчих злетів і перемог.

Олександр МАКАРЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.