“Петлюрівський вишкіл”

Військово-патріотична гра з такою назвою відбулася на Полтавщині вперше. Її проведення зініціював Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за підтримки департаменту освіти і науки ОДА. У грі взяли участь двадцять команд. Перемогли в змаганнях “Соколята” з Миргородської спецшколи № 5.
Відкрили “Петлюрівський вишкіл” минулої п’ятниці, 6 жовтня, в селі Головач на базі Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру “Маяк”. Гра є однією зі складових обласної програми національно-патріотичного виховання і має на меті навчання та фізичний гарт юні.
У турнірі змагалися об’єднані збірні кількох навчальних закладів, команди коледжів, шкіл, інтернатних комплексів і військових ліцеїв, а також збірні об’єднаних територіальних громад та районів Полтавщини.
На відкритті учасники демонстрували стройову підготовку та виконували творче завдання. Члену команди “Котелевські гарди” Євгену Каблучці найбільше сподобався сучасний підхід до конкурсу пісні.
– Добре, що ці ігри дали нам можливість показати не тільки фізичну підготовку та витривалість. Ми самі написали пісню в жанрі “реп” та самі ж виконали її. У цих змаганнях не так важливо перемогти, тут головне – кинути виклик і подолати – передусім – власні слабкості, – вважає гравець із Котельви. – Ми маємо змогу відчути себе козаками.
Наступного ігрового дня на учасників чекали чотири залікових етапи: стрільба з пневматичної зброї, метання учбової гранати в ціль і долікарська допомога (теорія та практика). Кожна команда рятувала “потерпілого” члена своєї команди із зони ураження. Учасники вишколу підповзали до “пораненого”, перекладали його на ноші та доставляли в безпечне місце. Ввечері учнівська юнь змагалася у конкурсі на знання історії України.
– Гра названа на честь Симона Петлюри, отже, питання бліц-вікторини стосувалися його біографії та особливих заслуг. Під час реалізації програми патріотичного виховання діти мають дізнатися якомога більше про діяльність нашого земляка, – розповів директор обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар.
На третій день гри на учасників чекала туристично-спортивна смуга перешкод. Командам проклали маршрут лісовою місцевістю, під час якого учасники показали вміння з орієнтування. У лісі збірні виконували вправи на витривалість: переправлялися через яр, завали й інші природні перешкоди за допомогою відповідного туристського спорядження, підіймалися схилом. На цьому, заключному, етапі обласні збірні найяскравіше показали свій вишкіл та витривалість.
За результатами змагань перше місце посіла команда Миргородської спеціалізованої школи № 5 “Соколята”. Учасники отримали грошову винагороду в розмірі півтори тисячі гривень. Другими стали “Котелевські гарди” з гімназії № 1 імені Ковпака, їх нагородили сертифікатом на тисячу гривень. Команда Литвяківської ЗОШ Засульської ОТГ Лубенського району “Засульська чайка” повезла додому третє місце та п’ятсот гривень.

Прес-служба Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.