Морква по-корейськи

Одна справа приготувати моркву по-корейськи за допомогою “магазинної” приправи, інша – почаклувати над пікантністю страви відповідно до своїх смаків.

1 кілограм моркви, 1 столова ложка цукру, 2 столові ложки оцту, 1 чайна ложка солі без гірки, 50 грамів олії, червоний пекучий перець крупного помелу, інші спеції за смаком.
Для нарізування моркви використовуйте тільки спеціальне пристосування, яке подрібнює овочі на довгі тонкі смужки. Додайте в морквяну масу сіль, цукор і оцет. Перемішайте, трохи розтираючи моркву руками. Залиште салат на 20–30 хвилин – за цей час морква повинна дати сік. Потім додайте приправи.
Основна з них – червоний пекучий перець, який попередньо треба обсмажити 2–3 хвилини в олії, після чого він стане менш гострим. Крім перцю, можна додати кілька зерняток коріандру. Але найкраще – обсмажене на сухій сковороді до світло-коричневого кольору кунжутне насіння.
Потім ще раз добре перемішайте салат. І, нарешті, влийте гарячу, нагріту на сухій сковороді до високої температури (але не до кипіння) олію. Перемішайте.
Готовий салат залиште на ніч при кімнатній температурі, а потім помістіть у холодильник.
***
900 грамів моркви, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, 1 столова ложка цукру, 2–3 столові ложки оцту, 60 грамів олії, 1 чайна ложка солі, 0,5 чайної ложки коріандру, червоний мелений перець.
Наріжте моркву на тонкі смужки, посоліть, всипте цукор, влийте оцет. Примніть масу руками й відставте на 15 – 25 хвилин до утворення соку, як і в попередньому рецепті. Потім всипте червоний перець і перемішайте моркву руками.
Кожну цибулину розріжте на 8 частин. Розігрійте на сковорідці олію, всипте коріандр, покладіть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Потім цибулю виберіть за допомогою шумівки, а розжарену ароматну олію влийте в моркву. Додайте пропущений через прес часник. Перемішайте. Викладіть салат у ємність з кришкою і залиште настоюватися при кімнатній температурі 2 години. Потім поставте в холодильник на 2–3 години. Чим довше він там простоїть, тим буде соковитішим.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.