Зорі і кола творчості

“…Живу в центрі всесвіту, чомусь не в Києві і не в Парижі, в мене своє коло. Зовсім недалечко скіфська розрита могила, далі давні городища, далі Опішня (а це річ серйозна, серйозніша, ніж я), далі Диканька з гоголівськими відьмами, з такою легендарною силою, а ще далі Миргород, Решетилівка і Полтава. От коло й замкнулося, а я в центрі”, – це уривок з монологу “Я один. Рахую зірки. Мільйон одна…” полтавського митця Сергія Гнойового. Він художник щасливої мистецької долі, бо живе й працює на українській землі згідно з внутрішнім покликанням, писав про нашого земляка мистецтвознавець Юрій Бойко.
Сергій Гнойовий народився у селі Рибці, що біля Полтави. Навчався в Ленінградському художньому училищі імені В.О.Сєрова. З 1988 року член Національної спілки художників України, заслужений художник України.
Постійний учасник обласних, всеукраїнських і зарубіжних виставок. Його почерк особливий, неповторний. Полтавці з першого погляду впізнають і малярські полотна, і графіку митця. Його творчість читається очима душі – метафорично висока, національно заглиблена, філософськи символічна, реалістично соціальна, різна у своєму наповненні, вона нікого не залишає байдужим спостерігачем.
Нині полтавські митці представили свої малярські полотна, графіку, скульптуру й кераміку, гобелен і металопластику у рамках щорічної виставки, присвяченої Дню міста, “Полтавський вернісаж” – вона діє у виставковій залі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв).

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.