Українська книга – Донбасу

Уже не перший рік бібліотеки Полтавської міської централізованої бібліотечної системи беруть участь в акції “Українська книга – Донбасу”.
– Наша книгозбірня, як і інші, зверталася до своїх користувачів з проханням приєднатися до акції, – розповіла завідувачка бібліотеки-філії №5 Ірина Бочкова. – Серед інших відгукнувся і професор Володимир Моргун, син відомого громадського діяча і письменника, колишнього керівника Полтавської області Федора Моргуна. Приніс шість книг батька, котрий був родом із Донбасу. До речі, Володимир теж там народився. На кожній книжці Володимир Федорович залишив свій автограф, оскільки автор уже відійшов у вічність.
Твори Федора Моргуна працівники бібліотеки-філії №5 передали в Авдіївку. Волонтери повідомили, що література вже доставлена за призначенням тамтешнім бібліотекарям.
***
До речі, дещо раніше у цій же бібліотеці відбулася зустріч професора Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Володимира Моргуна зі старшокласниками школи № 27. У ході пізнавально-краєзнавчої години гість познайомив школярів з творчою спадщиною свого батька Федора Моргуна і власними книгами, подарував бібліотеці свою збірку “Вибір України – порятунок природи і села” та кілька своїх і батькових творів школі.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.