Технічне переозброєння «КрАЗу» поліпшить умови праці та якість продукції

У рамках програми технічного переозброєння підприємства на 2017 рік у ПрАТ «АвтоКрАЗ» повністю завершені роботи із реконструкції фарбувального комплексу цеху шасі. Планування та будівельні роботи нової дільниці, модернізація фарбувального конвеєра, інші роботи велися силами допоміжних структурних підрозділів підприємства. Завдяки виконаному комплексу робіт вдалося відійти від застарілих шаблонів, коли техпроцес передбачав виведення гілки конвеєра з пофарбованими мостами на вулицю, що в холодний період часу створювало некомфортні умови праці для робітників цієї ділянки. Зараз знімання і навішування мостів під фарбування відбувається безпосередньо у цеху.
Дуже важливо, що стикування нової частини траси конвеєра велося у святкові та вихідні дні, щоб не зупиняти виробничий процес малярного відділення. Запуск і налагодження конвеєрної траси пройшли дуже швидко, без проблем. Швидкість виходу виробів після їх завантаження на фарбування скоротилася на півгодини.
Нагадаємо, що роботи з реконструкції фарбувального комплексу було розпочато в минулому році, й на ці цілі автозавод тоді направив понад півмільйона гривень. У поточному році на заключні роботи підприємством було освоєно понад 1 мільйон гривень. При цьому 200 тисяч гривень вдалося заощадити за рахунок використання елементів конвеєра з інших цехів, не задіяних у технологічному циклі й тимчасово законсервованих.
Від інвестицій у реконструкцію фарбувального виробництва автозавод не очікує економічного ефекту. Це більше соціальна програма, оскільки перенесення всього техпроцесу фарбування повністю «під дах» дозволить значно поліпшити умови праці робітників малярного відділення. Виграє також від цього і покупець, оскільки новий техпроцес дозволить ефективніше виявляти дрібні дефекти фарбування і відразу ж їх усунути, що в кінцевому результаті поліпшить якість фарбування вузлів і деталей шасі автомобіля.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.