Інформаційний кур’єр

У селі Бориси Глобинського району відкрили відроджений заклад культури. Капітальний ремонт тривав більше року – перекрито дах будівлі, відремонтовано електромережу, систему опалення, фасад, внутрішні приміщення.
Після закриття школи, дитсадка, клубу культурно-освітнє та спортивне життя села трималося лише на ентузіазмі. Віднедавна клуб знову запрацював. Його відродження стало одним із перших значимих завершених сільських об’єктів Глобинської громади.
* * *
Гадяцька школа-інтернат імені Єгора Кочергіна відсвяткувала 115-річчя. У 1902 році в Гадячі розпочалося будівництво чоловічої гімназії. 1958 року заклад реорганізували в школу-інтернат, невдовзі назвали іменем Єгора Кочергіна, який загинув при визволенні Гадяча від фашистських загарбників. У такому форматі навчальний заклад працює майже шість десятиліть. На святкуванні школярі відкрили капсулу часу, закладену випуском 2002 року, і написали листа майбутнім учням.
* * *
У мікрорайоні Половки обласного центру, по вулиці Великотирновській, 29/2, урочисто відкрито оновлений дитячо-юнацький клуб за місцем проживання “Товариш”. Тривалий час він знаходився у приміщенні площею 47 м2, де мали змогу одночасно займатися 10–12 дітей. Відтепер позашкільний заклад займає 250 м2 і може прийняти у п’ять разів більше гуртківців.
Спільно з міською асоціацією дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства цей клуб розпочав реалізацію проекту з залучення дітей з особливими потребами. Заняття в гуртках і студіях безкоштовні.
* * *
У Берліні відбулася четверта щорічна німецько-українська зустріч молоді #MEETUP2017. Учасники проекту – молоді люди з Німеччини та України віком до 35 років, які мали розповісти про проекти, котрими вони займаються у своєму місті. Серед майже сотні учасників із різних регіонів обох країн про свої ініціативи розповідали і двоє полтавців – Ірина Садовнікова (урбан-платформа “Citylab”) та Роман Повзик (НМО “Magnum Opus”). Одним з головних завдань програми було налагодження контактів між німецькою та українською молоддю для ефективної співпраці. Наприкінці роботи триденної зустрічі її полтавським учасникам провели екскурсію об’єктами вуличного мистецтва. Наступний етап програми пройде в Україні у 2018 році.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.