Свято веселої мудрості

У селі Веселий Поділ Семенівського району пройшло традиційне “Свято веселої мудрості”. Фестиваль у сучасному форматі проходить 26 років поспіль на батьківщині відомого байкаря Леоніда Глібова, у парку, що носить ім’я письменника. А загалом місцевому святу вже більше сотні літ. До того ж цьогоріч виповнилося 190 років від дня народження Леоніда Глібова.
На головній сцені виступали художні колективи району, актори розповідали історію свого краю, влаштували театралізоване дійство за участю літературних героїв часів Леоніда Глібова та персонажів байок митця.
Свої таланти також демонстрували професійні та аматорські колективи з інших куточків області й України, зокрема “Світоч” із Хорола, чоловічий гурт “Куми” з Чорнух, артист естрадного мистецтва Олексій Похвала з Києва та інші.
Затишний парк привітно зустрічав гостей – шанувальників народної творчості, дотепного слова. Як сказав сам веселий мудрець – талановитий автор байок і ліричних поезій: “Коли народ жартує і сміється, то в нім здорове серце б’ється!” Під велетенським дубом пройшов щорічний обласний конкурс декламаторів гумористичних, сатиричних творів.
Біля пам’ятника Леоніду Глібову розгорнули вернісаж робіт народних умільців, провели конкурси для дітей та дорослих “Господарка зеленого гаю” та “Козацькі забави”.
Цей фестиваль уже став традиційним. Необхідно його розвивати, пропагувати. Зараз державі дуже важко, бо на сході тривають бойові дії – ми змушені боронити свої рубежі. Разом з тим будуються дороги, зводяться школи, лікарні… І наш з вами обов’язок – невпинно працювати та робити нашу країну міцнішою, наголосив присутній на святі голова ОДА Валерій Головко.
Він відзначив очільницю Семенівської селищної ради Людмилу Милашевич, назвавши жінку прикладом керівника високого рівня, адже зуміла об’єднати громаду та мотивувати людей. Людмила Милашевич того дня відзначала симпатичну дату, і керівник області вручив їй з цієї нагоди булаву.
…Народне свято подарувало учасникам і гостям чимало позитивних емоцій, оптимізму, підтверджуючи мудру істину: “Сміємось, отже, не здаємось!”

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.