інформаційний кур’єр

Населені пункти Зіньківської міської ради – Дубівка, Пилипенки і Сиверинівка – відзначили Дні села. Завідувачі сільських клубів Надія Луценко, Олександра Дубина і Валерій Галич разом із учасниками художньої самодіяльності та активними мешканцями при фінансовій підтримці міської ради, керівництва сільгосппідприємств і місцевих підприємців підготували святкові програми.
Після урочистої частини та виступів талановитих артистів-аматорів односельці й численні гості зібралися за святковими столами, згадали минуле, поділилися планами на майбутнє. Найстаршим і наймолодшим жителям сіл вручили подарунки.

* * *

У Миргороді відбулася офіційна зустріч місцевого керівництва з представниками делегації польського міста-побратима Згожелець на чолі з бургомістром Рафалом Гронічем.
Візит проходить у рамках продовження партнерських зв’язків між двома містами. Міський голова Миргорода Сергій Соломаха подякував партнерам за співробітництво та організацію групи відпочивальників із Польщі, які оздоровлюються на курорті “Миргород”.
Учасники зустрічі обговорили перспективні питання співпраці та окреслили окремі напрямки, які цікавлять представників Польщі. Делегація також побувала на підприємствах, ознайомилась із санаторно-курортним, інвестиційним та культурним потенціалом Миргорода.
* * *
У Полтавському міському будинку культури пройшли урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту. З професійним святом вітали тренерів, викладачів ДЮСШ, спортсменів, ветеранів спорту. Міський голова Олександр Мамай зазначив, що більше семи тисяч дітей і молодих людей займаються в спортивних школах і секціях. За останній рік Полтава має 63 чемпіонів України, 25 чемпіонів Європи і 15 чемпіонів світу з різних видів спорту.
Сертифікати на отримання грошової винагороди у розмірі 100 тисяч гривень міський голова вручив майстру спорту України міжнародного класу, чемпіонці Європи з веслування на байдарках і каное Марії Кічасовій та заслуженому майстру спорту України міжнародного класу, чемпіону світу і Європи з боксу Олександру Хижняку. Отримали відзнаки і тренери спортсменів.
Сертифікати на житло одержали майстер спорту України з вільної боротьби, чемпіон України, учасник чемпіонату Європи Алфес Долідзе, дитина-сирота, випускник школи-інтернату № 1, та заслужений тренер України з карате, тренер збірної України і обласного регіонального центру “Інваспорт” Микола Богодистий. n

* * *

Лісівники і приватні підприємці відкрили “лісову школу” у Вороньківському навчально-виховному комплексі Чорнухинського району. Його звели за кошти ДП “Пирятинське лісове господарство” та ТОВ “Баришівська зернова компанія”. Вартість побудованого комплексу – близько 300 тисяч гривень. Роботи з облаштування шкільного майданчика на свіжому повітрі виконали працівники Вороньківського мисливського лісництва.
На новому майданчику проходитимуть уроки з екологічного виховання. Лісівники подбали про наочні стенди з правилами поводження в лісі, плакати зі зразками слідів тварин, які водяться в лісах України. У “лісовій школі” розмістили дерев’яні будиночки, гойдалки і велику альтанку для занять.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.