Громади ділилися досвідом співробітництва

Голови ОТГ, посадовці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Івано-Франківської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей вивчали на Полтавщині досвід міжмуніципального співробітництва. Чому саме в нас? Та тому, що в Україні угод про співробітництво громад укладено 91, з них 35 мають полтавську “прописку”. Скажімо, у Новосанжарському районі процес об’єднання цьогоріч лише стартував: вибори у перших ОТГ призначені на 29 жовтня, але з міжмуніципальної співпраці угод укладено 7 – найбільше в області. У Новосанжарському районному будинку культури делегати форуму поспілкувалися з головою облдержадміністрації Валерієм Головком, першим заступником голови ОДА Андрієм Пісоцьким, народним депутатом України, а до того – головою Новосанжарської селищної ради Андрієм Рекою. Він розповів, як саме вдалося зробити Нові Санжари одним із найчистіших населених пунктів України.
Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Інна Іщенко розповіла, у яких саме напрямках співпрацюють полтавські громади. Дуже цікавим було спілкування з головою Новосанжарської райдержадміністрації Сергієм Бульбахою.
Учасники форуму відвідували об’єднані громади – Омельницьку, Пришибську та Піщанську в Кременчуцькому районі, Шишацьку, Миргородську та Великосорочинську. Захід відбувся при фінансовій підтримці програми “U-LEAD з Європою”, яка спільно фінансується Європейським Союзом та країнами – членами ЄС: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.