Чергова гуманітарна допомога з Німеччини

Полтавський військовий госпіталь отримав функціональні ліжка й тумбочки, матраци та інші медичні засоби. Таку ж допомогу передали для Полтавської районної лікарні, міського клінічного пологового будинку й міської лікарні № 3.
Благодійний проект вдалося реалізувати завдяки співпраці львівської ГО “Волонтерська сотня”, що діє при Українському католицькому університеті, та полтавських благодійних фондів “Всесвіт” і “Карітас Полтава-Всесвіт”.
Юридичними питаннями й безпосередньо розвантаженням гуманітарної допомоги займалася рада ордену Лицарів Колумба імені Івана Мазепи, що функціонує при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у Полтаві. Її керівник Євген Хайлов пояснює, що благодійна діяльність – один із пріоритетних напрямків діяльності організації:
– Ми знаємо, в яких тяжких обставинах відбувається становлення нашої держави. Тому докладаємо зусиль, як фізичних, так і фінансових, аби допомогти військовому госпіталю й іншим медичним закладам, окремим особам, які живуть за межею бідності.
Полтавська греко-католицька спільнота, співпрацюючи з керівництвом місцевого військового госпіталю, має три цілі: покращити матеріально-технічну базу медичного закладу, полегшити умови праці медперсоналу, покращити побутові умови військовослужбовців, які перебувають на лікуванні.
Це вже не перша гуманітарна допомога для військового шпиталю. У березні цього року до Полтави прибули функціональні ліжка і тумбочки, матраци й інші медичні засоби. Їх теж передали з лікарні Святої Анни, що у Ганновері (Німеччина).
Довідка: “Лицарі Колумба” засновані в США преподобним отцем Майклом Дж. Маꥳвні в 1882 році. Членами ордену є понад 1,8 мільйона людей, які зібрані в 15 тисяч рад у 14 країнах світу. Лицарями можуть бути лише практикуючі чоловіки-християни віком від 18 років. Членство поділяється на чотири різних ступені, кожен з яких ілюструє певний принцип ордену.
Процес заснування в Україні організації “Лицарі Колумба” був розпочатий ще попереднім главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром Гузаром. У серпні 2005 року під час 123-ї Верховної конвенції “Лицарів Колумба” в Чикаго (США) він запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні.

Роман ПОВЗИК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.