Заступниця і Похвала землі Полтавської

Для багатьох православних вірян тринадцяте липня – традиційний день паломництва до Полтави. Поодинці, родинами, дружними гуртами люди приїздять з усіх усюд, щоб зайти в древні намолені стіни Свято-Макаріївського кафедрального собору УПЦ і вклонитися чудотворній Горбанівській іконі Божої Матері. Це день її великого пошанування і день нашої щирої подяки Небесній Заступниці роду людського за явлені чудеса.
Багатолюдно, урочисто й затишно було у соборі минулого четверга. Зранку віряни прийшли на божественну літургію, щоб згодом узяти участь у хресному ході до джерела Божої Матері у Горбанівці. Щоб іти пліч-о-пліч, промовляючи разом молитви й притискаючи до грудей святі образи. Щоб дружно здолати символічний шлях і до справжнього духовного єднання, і до довгоочікуваного прощення чи каяття – у кожного серця свій наболілий маршрут…
Біля джерела було звершено молебень із читанням акафісту та освячення води.
***
З особливим настроєм чекали на день вшанування Горбанівської ікони Божої Матері також віряни Полтавської єпархії УПЦ КП, адже можливість піднести молитви в нещодавно відновленій церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Горбанівці вже й сама собою є чудесною подією. Багатьма вистражданою і втіленою у життя з волі Божої. Храм повернуто з небуття, довкола нього швидко росте церковна громада.
Біля джерела Божої Матері парафіяни долучилися до молебню з акафістом до Пресвятої Богородиці. Звершене також водосвяття. У храмі відбулася святкова божественна літургія.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.