Заводський музей «КрАЗу» відсвяткував свій золотий ювілей

Гостей протягом дня було чимало: діти і дорослі, групами і по одному, родинами, парами з друзями і знайомими – усіх своїх відвідувачів зустрічав ювіляр. Ветерани – ті, хто стояв у джерел і самовідданою працею кував славну історію підприємства, – по праву першості привітали ювіляра своїм візитом. У них у цей день була зустріч під дахом рідного трудового будинку.
Дуже почесним і хвилюючим для кразівців став візит справжніх професіоналів музейної справи – представників Кременчуцького і Полтавського краєзнавчих музеїв. Досвідчені знавці, вони уважно слухали розповідь про минуле «КрАЗу», яке посвідчене у подіях і фактах, про зльоти і падіння лідера вітчизняного машинобудування. Кременчужани пораділи, що заводові вдалося зберегти в експонатах свою історію, що в кризовий час знайшли можливість для реконструкції музейного приміщення і наповнили його сучасним устаткуванням, чого, на жаль, дотепер вони не можуть дочекатися від міської влади. Зокрема заступник директора Кременчуцького краєзнавчого музею Ірина Соколова відзначила: «Чудовий музей, дуже приємна, змістовна і цікава експозиція. Це насамперед данина поваги заводу своїм робітникам, що давали життя виробництву, а завод – розвиток місту. Дуже вдячні за цікаву екскурсію. Бажаємо довгих років успіху музеєві».
«Так тримати! Відвідавши музей, бачимо, що справа популяризації історії ПАТ «АвтоКрАЗ» не згасла», – у свою чергу додав директор Полтавського краєзнавчого музею Олександр Супруненко.
Велика група учнів і випускників ВПУ № 7 – базового навчального закладу, що поставляє робочі кадри, у тому числі й на автозавод, – також у цей день була серед численних відвідувачів. Юнаки і дівчата цікавилися минулим провідного машинобудівного підприємства міста і країни, із задоволенням оглянули експозицію раритетної і сучасної техніки, розташовану з нагоди свята під відкритим небом напроти заводу. Розглядали і фотографувалися – групами і селфі.
Були шанувальники заводу та продукції “КрАЗу” із Дніпра, Горішніх Плавнів та навколишніх сіл і селищ.
Приємно, що автозаводці взяли активну участь у заході, й це не дивно, тому що історію автозаводу творили їхні діди, батьки, знайомі і друзі. А сьогодні її пишуть вони – нинішнє покоління – своїми трудовими буднями і святами, перемогами і поразками. Вони – одна велика родина, яка розуміє, що історія «КрАЗу» поєднує автозаводців усіх поколінь уже більше 70 років.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.