Як фінансуються ФАПи

Головним питанням чергового розширеного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Кобеляцької районної ради стало фінансування фельдшерсько-акушерських пунктів району. Головний лікар Кобеляцького Центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Коломієць проаналізувала фінансування 10 амбулаторій та 43 фельдшерсько-акушерських пунктів у поточному році. Доповідач зазначила, що медична субвенція не покриває повністю потреби у коштах на заробітну плату з нарахуваннями. Дефіцит коштів становить 4 мільйони 549 тисяч 643 гривні.
В амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини, які обслуговують велику кількість людей, видатки на одного мешканця значно менші, ніж у ФАПах в малих селах. Зокрема в Комарівському ФАПі, який опікується 55 мешканцями, на кожного виділяється 1225,65 гривні, а в Бережнівському, де фельдшер обслуговує 900 людей, коштів виділятиметься відповідно лише 186,61 гривні.
Самотужки – без підтримки місцевих рад – районний бюджет не в змозі виплатити повністю заробітну плату молодшому медичному персоналу.
Голова РДА Таміла Шевченко, голова районної ради Володимир Кішінський наголосили на тому, що лише спільно – районний і місцеві бюджети – можна вирішити питання подальшого фінансування медичних закладів району.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.