Зимові турніри

Нинішньої зими в нашому  шаховому клубі імені Івана Джалого відбулося кілька шахових турнірів різного рівня відповідно до графіка ВФСТ “Колос” та Всеукраїнського шахового календаря. У них взяли участь кращі шахісти району та гості з Магдалинівки Дніпропетровської області.
У турнірі пам’яті Анатолія Руденка перемогу святкував Микола Повякало, друге місце виборов Віктор Коба, третє – Микола Старченко, усі – місцеві.
На інший турнір у шаховий клуб завітали гравці з Магдалинівського району, але в трійку призерів не потрапили. Переможцями знову стали Віктор Коба і Микола Старченко, третю сходинку посів Віталій Постольнік, що свідчить про високий рівень гри новосанжарських шахістів. Кращий представник гостей Григорій Гуманенко фінішував на п’ятому місці.
Золото відкритої першості району 2016 року виборов Микола Старченко. У змаганнях взяв участь почесний ветеран спорту із Крутої Балки Анатолій Бесараб.
Календар нового року відкрив традиційний турнір пам’яті Василя Писаренка – засновника шахового руху в Стовбиній Долині, – який проводиться з 1978 року. Чемпіоном став один із кращих шахістів району за підсумками 2016 року Віктор Коба, житель села Стовбина Долина.
Змагання юних шахістів провели в Новосанжарському НВК. Абсолютною чемпіонкою з шахів стала четвертокласниця Анюта Гречишина. Серед юнаків переміг Павло Черненко.
На 2-му всеукраїнському дитячому турнірі “Вінницькі веремії”, який є своєрідним неофіційним чемпіонатом України, Анюта Гречишина увійшла в топ-20, а серед дівчаток свого віку посіла п’яте місце. Після турніру майстер спорту Юлія Швайгер – лідер ізраїльської шахової збірної – провела з юними шахістами сеанс одночасної гри, де наша землячка отримала цінний шаховий досвід.

Віталій БАРАНОВИЧ
Директор Новосанжарського
шахового клубу

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.