Спортивний калейдоскоп

· Карате
Студент факультету фізвиховання Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Володимир Бугай став срібним призером чемпіонату Європи з кіокушинкай карате серед молоді U-22, що проходив у Болгарії. Підготували спортсмена тренери Володимир Прядко і Микола Богодистий.
· Армспорт
У Харкові на чемпіонаті України з армрестлінгу серед студентів вищих навчальних закладів, у яких взяли участь команди 50 ВНЗ, друге загальнокомандне місце посіли представники Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. По дві медалі вибороли Ксенія Безугла, Василь Ткаченко, Ігор Окара, Сергій Чопівський, Денис Матяш.
· Пауерліфтинг
Вдало виступили спортсмени Полтавщини на відкритому турнірі за кубок Лівобережжя з жиму і тяги, що проходив у Лубнах. В абсолютному заліку серед жінок переможцями в своїх категоріях стали Златослава Деменко з Полтави, Антоніна Бурбітько з Миргорода, Олена Живогляд з Кременчука. У чоловіків в абсолютному заліку відзначилися лубенці Сергій Колесник, Максим Карбан, Володимир Василенко, Артур Іващенко з Хорола, Євгеній Калько, Олександр Шпак із Кременчука.
· Тхеквондо
На відкритому чемпіонаті ФСТ “Україна” з тхеквондо ВТФ у Києві вихованці полтавської школи тхеквондо під керівництвом тренера Юрія Шавиро вибороли чимало медалей. “Срібло” – в Олега Савченка, Данила Луговця, Дмитра Тупіка, Володимира Яроша, “бронза” – у Кирила Лобова і Максима Гринька.
* * *
Близько 700 спортсменів із різних міст України, Білорусі, Грузії та Азербайджану змагалися за нагороди відкритого турніру за кубок з тхеквондо ВТФ “TaekwondoCup by school sport”, що завершився в Києві. Команда Полтавської федерації тхеквондо ВТФ під керівництвом досвідчених тренерів Юрія Шавиро та Вікторії Терещенко виборола чотири медалі. У своїх вагових категоріях чемпіонами стали Ігор Гаврилко та Ростислав Єфименко, бронзові нагороди завоювали Станіслав Єфименко та Олександр Литвин, повідомили у Полтавській федерації тхеквондо.
· Аматорський футбол
У Покровському Решетилівського району для любителів футболу відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям. На будівництво споруди виділено 650 тисяч гривень з обласного бюджету. За словами голови обласної ради Олександра Біленького, поле не стоятиме порожнім навіть узимку, адже для підтримки розвитку молоді у селі обов’язково має бути спортивна складова. Футбол у районі – популярний вид спорту. Тут грають 35 сільських команд.
* * *
Завершуються чемпіонати районів Полтавщини та розіграші районних кубків з футболу. Так, володарем кубка Гадяцького району став ФК “Темп” з Березової Луки, Великого кубка Полтавського району – ФК “Терешки”, Малого кубка – ФК ПП ім. Калашника. Осінній відкритий кубок Шишацького району виборов ФК “Колос” з Великих Сорочинців на Миргородщині, який став і переможцем шишацького чемпіонату. Перемогу в першості Оржицького району святкували гравці “Чайки” з Вишневого.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.