Світ у барвах дитинства

“Заєць у квітах”, “Дівчинка-веселка”, “Веселий клоун” – тут стільки усміхнених личок, яскравих барв, гарного настрою! Художня студія “Інтер-Арт” імені Віктора Батурина, що працює при школі-інтернаті
№ 2 Полтавської обласної ради, зустрічає своє 20-річчя. Як і годиться – звітує, представивши ретроспективну виставку “Художня виразність дитячого малюнка” в залі імені Саші Путрі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка. Як пригадала директор музею Ольга Курчакова, першу виставку вихованці студії відкривали в галереї Саші Путрі, яка згодом переселилася в нове приміщення, і так випало, що цього разу вони зібрали гостей якраз у день народження вічно юної талановитої художниці. Ольга Миколаївна навіть пам’ятає назву й сюжет однієї з робіт першої виставки студійців, то був “Кіт у лісі”, а засновник і постійний керівник “Інтер-Арту”, талановитий художник і педагог Григорій Волков сказав, що та робота зберігається в студії. Як і чимало інших малюнків сьогодні вже відомих полтавських митців, які свого часу навчалися в цій школі-інтернаті.
Юні художники неодноразово займали призові місця в міських та загальнодержавних конкурсах, у всеукраїнському конкурсі кераміки в Опішні. До того ж студія має визнання на міжнародному і європейському рівнях, твори її вихованців побували у престижних англійських салонах. Декілька робіт представлено в постійній експозиції у посольстві Великої Британії. Підтримує студійців англійський благодійний фонд “Мистецтво для дітей-сиріт”. Французький фонд “Pour les enfants” випустив у Канаді листівки й календар, куди ввійшли переважно малюнки полтавців. А ще їхні роботи прикрашають приміщення дитячого фонду АІ “Онлус” у місті Терміні-Мерезе, на Сицилії, в провінції Палермо.
Про роботу з дітьми, їхні успіхи і творчі плани розповів керівник “Інтер-Арту” Григорій Волков. Як би не склалася доля студійців, він запевнив, що мистецтво завжди буде для них вірним супутником у житті. Діти по-своєму бачать світ, а вже невдовзі і дорослий погляд допоможе їм бачити в ньому красу й творче начало.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.