Державні нагороди – олімпійцям

Переможців і призерів літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор-2016, у тому числі й наших земляків, відзначили на державному рівні. Кращих українських спортсменів, їхніх тренерів вітали на урочистому прийомі Президент України Петро Порошенко, а також президент НОК України Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
Глава Держави подякував усім учасникам олімпійських змагань, їхнім наставникам за гідну презентацію України на міжнародній спортивній арені й вручив державні нагороди. Зокрема бронзовий призер літніх Олімпійських ігор-2016 Дмитро Янчук із Горішніх Плавнів був нагороджений орденом “За заслуги” ІІ ступеня, а його тренер, Микола Мацапура, – орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.
Високих державних нагород також удостоєні мешканці Полтавської області. Орден “За заслуги” ІІ ступеня отримав і дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор-2016 з велосипедного спорту, кременчужанин Єгор Дементьєв, а бронзовий призер Паралімпіади-2016 з легкої атлетики, мешканець Кременчука Роман Данилюк був нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.
Орденом “За заслуги” І ступеня нагороджений чемпіон Паралімпійських ігор, триразовий срібний та бронзовий призер з плавання Дмитро Виноградець.
Орденом “За заслуги” ІІ ступеня – триразовий чемпіон, триразовий срібний та дворазовий бронзовий призер Паралімпійських ігор з плавання Євгеній Богодайко; багаторазовий срібний призер Паралімпійських ігор з плавання Ярослав Денисенко; срібна та бронзова призерка Паралімпійських ігор з плавання Оксана Хруль.
Орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено срібного та бронзового призера Паралімпійських ігор з плавання Юрія Божинського.
Орденом княгині Ольги ІІ ступеня – Галину Бойко – тренера збірної України з плавання, тренера чемпіона та багаторазового призера Паралімпійських ігор з плавання Дмитра Виноградця, дворазової призерки Паралімпійських ігор з плавання Оксани Хруль.
Орденом “За працю і звитягу” відзначено Іллю Калайду –тренера багаторазового чемпіона та призера Паралімпійських ігор з плавання Євгенія Богодайка, багаторазового призера Паралімпійських ігор з плавання Ярослава Денисенка, дворазового призера Паралімпійських ігор з плавання Юрія Божинського; Сергія Калайду – тренера багаторазового чемпіона та призера Паралімпійських ігор з плавання Євгенія Богодайка.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Віктор НЕГРЕБЕЦЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.