Надійний партнер для пайовиків і громади

ТОВ “Агротех-Гарантія”, яке очолює генеральний директор Олександр Троцько, нещодавно виповнилося 15 років. Багато це чи мало? Питання риторичне. У всякому разі достатньо, щоб у повній мірі заявити про себе, утвердитися в непростих економічних умовах на українському ринку і стати флагманом аграрного виробництва на Миргородщині. Тож це вже цілий літопис сходження. А на думку заступника генерального директора – директора з соціальних питань Андрія Глеби – ще й переконлива історія успіху, успішної діяльності злагодженого колективу.
Нині ТОВ “Агротех-Гарантія” – це 20 тисяч гектарів землі в обробітку, понад 440 працівників штатного персоналу, власний автотракторний парк, найсучасніша потужна техніка, передові аграрні технології, висококваліфіковані фахівці.
На відповідному рівні й організація роботи. Зокрема, техніка обладнана GPS-навігаторами, механізатори працюють у комфортних умовах, створена пересувна лабораторія за допомогою якої широкий асортимент запасних частин можна виготовляти і ремонтувати безпосередньо в полі.
Основні види діяльності товариства – вирощування зернових та овочівництво. Господарство має власний елеватор та збудоване й обладнане за найсучаснішими технологіями овочесховище (одне з найбільших в Україні), що дає можливість ефективно маневрувати з продажем вирощеного, враховувати попит і пропозицію, ціни на ринку. До речі, тривале зберігання продукції в овочесховищі потужністю 12 тисяч тонн забезпечується системою клімат-контролю за технологією голландської компанії AGRO VENT.
Завдяки дорогим, але ефективним технологіям господарство постійно отримує високі врожаї зернових та овочів. Використовується лише якісне насіння. Добрива, засоби захисту рослин – усе, що потрібно, лише у повному обсязі. Старожили кажуть, що у відносно недавні часи за такий результат вже присвоювали почесне звання Героя Соціалістичної Праці. Нині високі результати для господарства – незаперечний стандарт.
Про овочівництво в “Агротех-Гарантії” говорять з особливою гордістю. В цій галузі господарство стало одним із ключових гравців у центральному та східному регіонах України. Вирощують цибулю, столовий буряк, капусту, моркву, але цариця полів, всупереч відомому афоризму, тут – картопля. Використовується лише елітний посівний матеріал, в основному голландські сорти. Продукція поставляється багатьом провідним торговельним мережам України. Овочівництво – галузь вибаглива й примхлива. Тож колектив, щоб  працювати рентабельно, регулярно впроваджує світові новинки.
В “Агротех-Гарантії” постійно дбають про землю. Задля збереження рівня гумосу регулярно аналізують стан грунтів. З осені вносяться добрива, дрібні фракції пожнивних решток. Збереження родючості важливе і для пайовиків. Кожен із них має бути впевненим у тому, що стан їхніх земельних наділів з року в рік поліпшуватиметься.
До речі, до орендодавців у господарстві особливе ставлення, адже 4 тисячі пайовиків проживають на території десяти населених пунктів, розташованих у трьох районах області – Миргородському, Хорольському та Лубенському. З територіальними громадами опрацьовані широкі програми співпраці. Це перш за все вирішення ключових питань життєдіяльності громад та територій: ремонти шкіл, дитячих садочків, медичних закладів, вуличне освітлення, ремонт доріг, прибирання територій, у томі числі доріг від снігу, обігрів приміщень об’єктів соціальної сфери, доставка твердого палива, забезпечення продуктами харчування закладів освіти і багато чого іншого. Вирішальним був внесок господарства і в закупівлю для центральної районної лікарні сучасного рентгенівського апарата. Конче важливою для населення стала спільна із сільськими радами програма прокладання водогонів. Надається допомога і за індивідуальними зверненнями громадян. Це стосується обробітку присадибних ділянок, придбання зерна та овочів, вирощених у господарстві, медичної допомоги. Зокрема видається авансова плата за паї, бо, як кажуть керівники господарства, “питання здоров’я і життя людей дорожче за гроші”.
Не залишається господарство й осторонь завдань захисту Вітчизни. Значні кошти перераховувалися на рахунок Міністерства оборони. Для батальйонів в АТО відправляються транспортні засоби, амуніція, продукти харчування, надається допомога членам територіальних громад, які йдуть служити в армію, та демобілізованим.
У зв’язку з великим обсягом соціальних програм у господарстві було введено спеціальну посаду – заступника генерального директора – директора з соціальних питань, що нині дуже велика рідкість. Керівники господарства на постійному зв’язку з населенням. І цього разу мій співбесідник Андрій Глеба поспішав у село на чергову зустріч із людьми. Такі прийоми громадян уже стали доброю традицією. Кожен пайовик має можливість внести до розгляду свої пропозиції.
– Нині чимало орендарів землі дають пайовикам дуже солодкі обіцянки, люди пристають на їхні пропозиції, а потім шкодують, – говорить Андрій Глеба. – Ми горді тим, що за 15 років жодного разу не порушили взятих зобов’язань, адже люди мають отримати те, що їм належить. Люди мають бути впевненими, що партнери не підведуть.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.