Успіхи випускників – успіх університету

З  нагоди 150-річчя заснування споживчої кооперації України, 55-річчя Полтавського університету економіки і торгівлі (колишнього кооперативного інституту) та 45-річчя товарознавчого факультету у вищому навчальному закладі Укоопспілки “ПУЕТ” провели міжнародний бізнес-форум “Територія успіху. Бізнес та освіта: стратегічне партнерство”.
У рамках форуму відбулися конструктивні дискусії з розвитку бізнесу, підприємництва, маркетингу в різних сферах, зібрання Асоціації випускників, презентація фундаментального видання “Випускники ПУЕТ: історії успіху”, святковий концерт, низка інших заходів. Голова правління Укоопспілки Ілля Гороховський, ректор ПУЕТ Олексій Нестуля, випускник університету, голова облдержадміністрації Валерій Головко, міський голова Полтави Олександр Мамай, викладачі, гості та студенти поклали квіти до пам’ятника одному із засновників кооперативного руху, державному діячу УНР Борису Мартосу.
Форум став результатом співпраці науково-педагогічного складу та адміністрації вищого навчального закладу з представниками бізнесу. Організатори й учасники намагалися разом розробити стратегію подальшої співпраці та партнерства, створити ефективні механізми підвищення конкурентоспроможності сучасних випускників, яких готують для роботи в різних галузях народногосподарського комплексу.
– Виповнюється 150 років з часу створення першого споживчого товариства України, яке заснували в 1866 році професори Харківського університету, – зазначив Ілля Гороховський. – Відтоді кооперативна ідея захопила мільйони людей, споживча кооперація існує і розвивається  в Україні й у всьому світі. Міжнародний кооперативний альянс об’єднує 96 країн.
– Ми провели зустріч у день ювілею кооперативного руху, щоб показати потенціал випускників попередніх років насамперед для тих, хто навчається в університеті зараз. Запросили успішних підприємців, посадовців, тих людей, які власними руками збудували власну долю. Це необхідно й цікаво, аби нинішні студенти зрозуміли, що в роки навчання відбувається їхнє становлення як фахівців, народжуються мрії про майбутнє, про свою місію і життєве призначення. Людина може досягти успіху лише тоді, коли займається улюбленою справою, – підкреслив Олексій Нестуля. – За 55 років університет підготував понад 75 тисяч спеціалістів, які працюють по всій Україні, країнах ближнього і далекого зарубіжжя.
У роботі форуму взяли участь близько 200 фахівців.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.